Mahler, despre singurul pompier de la „Marius Nasta”, aflat în concediu de șase luni

Medicul a punctat pe necesitatea schimbării legislației, pentru ca, pe viitor, astfel de situații aberante să nu mai aibă loc

Managerul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală, medicul Beatrice Mahler a declarat că spitalul are un singur pompier angajat, însă că acesta se află în concediu de aproximativ șase luni, potrivit Digi24. Întrebată cum este posibil ca un angajat să se afle în concediu o perioadă atât de lungă, Mahler a declarat că situația este peste puterea ei, pompierul combinând concediul de odihnă cu cel medical. „Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat Este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens. Dacă vrei să te implici, trebuie să fii alături de oameni”, a adăugat Beatrice Mahler, notează sursa citată anterior. Medicul a punctat pe necesitatea schimbării legislației, pentru ca, pe viitor, astfel de situații aberante să nu mai aibă loc.

Beatrice Mahler: „Angajații și colegii mei s-au comportat exemplar”

Managerul spitalului „Marius Nasta” a mai spus, de asemenea, că toți din pavilionul Covid au intrat în zona roșie, vorbind, în acest caz, de un efectiv de 24 de persoane, printre care medici, asistente, infirmiere sau brancardieri, adăugând personalul tehnic al spitalului este format din trei angajați.

Ulterior, potrivit declarațiilor lui Beatrice Mahler, medicii de gardă ar fi luat legătura cu aparținătorii pacienților mutați din salonul cu probleme.

În cursul nopții trecute, pompierii ISU au fost alertați pentru a se deplasa către Institutul „Marius Nasta”. Opt autospeciale s-au deplasat la fața locului. Din fericire, incidentul nu s-a soldat nici cu victime și nici cu pagube materiale însemnate.

Cu toate astea, ceea ce s-a întâmplat aseară ridică noi semne de întrebare cu privire la starea în care se află spitalele românești. În cazul spitalului „Marius Nasta”, vorbim despre o clădire veche de peste 100 ani. În plus, echipamentele medicale din instituția spitalicească ar trebui înlocuite, de asemenea, cu altele noi.

Petiție împotriva relocării autospecialei cu scară, din Cernavodă în Constanța

Articolul precedentPetiție împotriva relocării autospecialei cu scară, din Cernavodă în Constanța
Articolul următorOrban a anunțat întârzierea aprobării bugetului pentru 2021
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.