Petiție împotriva relocării autospecialei cu scară, din Cernavodă în Constanța

Cetățenii din Cernavodă constestă măsura luată de ISU Dobrogea, de a muta utilitara cu scară la Constanța, amintind că localitatea lor se află în imediata apropiere a două reactoare nucleare, astfel că, în eventualitatea unui incendiu, utilajul ar trebui să se afle în apropiere

Locuitorii din localitatea constănțeană Cernavodă au protestat într-o petiție împotriva relocării autospecialei cu scară în Constanța, scrie Adevărul. Potrivit informațiilor, oamenii susțin că în Cernavodă este mare nevoie de un astfel de utilaj. Astfel, în textul de petiție se notează existența a două reactoare nucleare în imediata apropiere a orașului, prezența multor stâlpi de înaltă tensiune de jur-împrejurul localității, poduri rutiere și feroviare și clădiri înalte. În plus, se invocă existența unei ieșiri rapide către autostradă, astfel că accesul spre alte localități ar fi unul facil.

Angajații ISU Dobrogea vor fi reinstruiți

Textul de petiție, semnat de locuitorii din Cernavordă: Se propune achiziționarea unor utilaja noi, astfel încât să

„Nu dorim relocarea auto-specialelor de pompieri/salvare (scară telescopică) din oraşul Cernavodă.

Motivul:

1) Există foarte multe imobile înalte cu un risc ridicat de incendiu datorită instalaţiilor electrice vechi şi subdimensionate

2) Oraşul Cernavodă are 2 Reactoare Nucleare

3) Oraşul Cernavodă este prevăzut cu 4 poduri rutiere şi feroviare de mare înălţime

4) Oraşul Cernavodă are în împrejurimi foarte mulţi stâlpi de înaltă tensiune

5) Oraşul Cernavodă are cea mai rapidă ieşire la autostradă în caz de necesitate. Cea mai apropiată staţie de pompieri este la 30 de minute de oraşul Cernavodă. Propunem achiziţionarea unor noi utilaje şi echipamente de salvare”, se arată în textul de petiție.

Mihail-Cristian Amarandei, șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, a declarat, în data de 17 februarie, în cadrul unei conferințe de de presă, că la Detaşamentul Fripis din Constanţa a fost relocată autoscara de la Cernavodă, cea de la Medgidia urmând a fi folosită, de acum încolo, în în beneficiul orașului Cernavodă.

Trei ofițeri de la ISU Constanța, cercetați disciplinar

Articolul precedentCostel Alexe nu înțelege de ce ar trebui să se suspende din funcția de președinte al CJ Iași
Articolul următorMahler, despre singurul pompier de la „Marius Nasta”, aflat în concediu de șase luni
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.