Costel Alexe si Klaus Iohannis

Cercetat într-un dosar penal pentru fapte de corupție, fostul ministru Costel Alexe a răspuns la întrebarea cea mai spinoasă: va face sau nu un pas în spate? Nu surprinde foarte mult poziția actualului președinte al Consiliului Județean Iași, care, chiar cu „sfatul” președintelui Klaus Iohannis, continuă să își vadă nestingherit de politică și comunicate de presă.

Din punctul său de vedere, acuzațiile procurorilor anticorupție sunt o nimica toată față de obligațiile pe care le-ar avea în calitate de ales, pe următorii 4 ani.

Alexe spune că se gândește la viitor și la ceea ce poate face ca președinte al CJ Iași și lasă să se înțeleagă că va rămâne în funcție până în 2024. Atât timp cât se consideră nevinovat, Costel Alexe nu vede de ce ar face un pas în spate, indiferent care va fi finalitatea dosarului deschis de procurori în urmă cu mai bine de o lună.

Nu există vreun motiv pentru care eu să mă suspend dintr-o funcţie aleasă. Am fost ales prin vot uninominal de către ieşeni. Ieşenii m-au ales ca eu să aduc dezvoltare judeţului împreună cu echipa de la Consiliul Judeţean. Dacă voi fi trimis în judecată voi proba în faţa judecătorilor ceea ce am spus deja, că sunt nevinovat şi că nu am comis nici o ilegalitate, nici cât am fost ministru, nici înainte şi nici după.

În 2024 şi eu şi ai mei colegi va trebui să dăm dovada măsurii noastre prin ceea ce am făcut, iar eu mi-am luat nişte angajamente în faţa ieşenilor în campania electorală. Sunt convins că în 2024 toate acele angajamente le voi onora”, a spus Costel Alexe într-o conferință de presă, citat de News.ro.

Articolul precedentSocial democrații au amendamente pe Legea bugetului și amenință cu moțiunea dacă nu vor fi luați în seamă
Articolul următorPetiție împotriva relocării autospecialei cu scară, din Cernavodă în Constanța