Advertisement

Premierul Florin Cîțu a anunțat că a fost aprobat bugetul pe anul 2021, legea urmând a fi trimisă Parlamentului pentru aprobare. Și, chiar dacă și-a exprimat dorința ca parlamentarii să nu intervină pe ideile sale, social democrații au avertizat deja că au amendamente. În weekend, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că social-democraţii vor depune „câteva mii” de amendamente la Legea bugetului de stat pe mai multe domenii, în timp ce președintele formațiunii a atras atenția că, în cazul în care nu vor fi adoptate la dezbaterile din Parlament, va depune moţiune de cenzură.

Potrivit Știri pe Surse, Marcel Ciolacu este încrezător că social democrații vor avea succes deoarece a observat că la prima moţiune simplă depusă, cea împotriva lui Vlad Voiculescu, au existat câteva voturi în plus în afară de cele exprimate grupurile parlamentare PSD şi AUR.

Venim cu aceste amendamente poate în ultima clipă acest guvern îşi dă seama că proiectul de buget cu tăieri şi cu austeritate e o tâmpenie”, și-a exprimat speranța Ciolacu la Antena 3, citat de Știri pe Surse.

Printre amendamentele gândite de PSD la Legea bugetului se numără creșterea alocațiilor și a pensiei minime de la 1 martie, majorarea, de la aceeași dată, a salariilor personalului didactic și ale asistenților sociali din sistemul sanitar la nivele stabilite în legea salarizării pentru anul 2022, vouchere de 400 de euro pentru nașterea fiecarui copil sau construcția a 200 de centre medicale comunitare și 50 de centre de asistență medicală de specialitate.

Advertisement
Articolul precedentUn fost „turnător” al Securității, rudă cu Farouk, ultimul Rege al Egiptului, dă buzna prin farmacii, ca să facă reclamă la medicamente!
Articolul următorCostel Alexe nu înțelege de ce ar trebui să se suspende din funcția de președinte al CJ Iași