Piedone: „Lăsați Capitala să se dezvolte! Nu o întoarceți cu 21 de ani în urmă!”

Primarul Sectorului 5 trage un semnal de alarmă, după ce Nicușor Dan a anunțat suspendarea unei hotărâri de Consiliu General, ce riscă să trimită Bucureștiul înapoi „în timp”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone face un apel la primarul General, Nicușor Dan, referitor la suspendarea HCGMB 242/2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – PUZ Coordonator Sector 5.

Astfel, Piedone atrage atenția cu privire la faptul că această decizie, venită fără nicio consultare cu primarii de sector, va „bloca” Bucureștiul în timp, acesta riscând să rămână printre capitalele cel mai puțin dezvoltate din Europa.

Proiectul, care va fi supus la vot, vineri, în ședința CGMB, va avea efecte și consecințe deosebit de grave asupra teritoriului administrativ al Sectorului 5, dar și asupra Bucureștiului din toate punctele de vedere, fie urbanistic, economic și/sau social și cultural.

Domnule Primar General al Municipiului București, lăsați Capitala să se dezvolte! Nu o întoarceți cu 21 de ani în urmă! Într-adevăr este nevoie de o gândire unitară la nivel de București, trebuie să avem un Plan Urbanistic Zonal la nivelul Capitalei, însă nu prin astfel de proiecte puse pe ordinea de zi a Consiliului General din senin, fără consultări cu ceilalți primari de sectoare. La fel ca dumneavoastră și noi suntem aleși de cetățeni, domnule Primar General. Avem o responsabilitate în fața oamenilor care ne-au ales. Un astfel de proiect, adoptat pe repede înainte ar duce la un blocaj, nicidecum la dezvoltarea Bucureștiului. Avem nevoie ca investitorii să aloce fonduri pentru proiectele de aici, nu să fugă în alte țări europene. Fac apel și la colegii mei, ceilalți primari ai sectoarelor. Trebuie să fim uniți când vine vorba de dezvoltarea Bucureștiului, care, să nu uităm, este o capitală europeană!

Cristian Popescu Piedone, Primarul Sectorului 5

Investiții de milioane de euro, în așteptare

Potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 5, „bilanțul investițiilor publice și private ce se află în curs de derulare, dar și noile investiții (pentru următorii doi ani) este următorul:

a. Investiții publice realizare – aproximativ 20 milioane euro;      

b. Investiții publice în curs de derulare (din bugetul local și/sau din fonduri bancare/europene) – aproximativ 150-200 milioane euro – extindere/construcții școli, grădinițe, creșe; amenajare de noi parcuri și spații verzi; lucrări de infrastructură rutieră și edilitară; locuințe noi pentru tineri;  parcări multi-etajate în zonele aglomerate.

c. Investiții private realizate – aproximativ 125-150 milioane euro (medie – taxe de autorizare în valoare de circa 750.000 euro);

d. Investiții private în curs de derulare – aproximativ 800 milioane – 1 miliard euro (medie – taxe de autorizare în valoare de circa 6 milioane euro)”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 5.

Astfel, impactul asupra dezvoltării sectorului 5, pe care primarul Piedone și-l dorește ca parte dintr-o capitală cu adevărat europeană, va fi unul cu „urme vizibile” pe o lungă perioadă de timp. Iar pierzătorii vor fi cetățeni care au votat pentru un trai decent.

Articolul precedentOrban a anunțat întârzierea aprobării bugetului pentru 2021
Articolul următorCîțu, la Ora primului-ministru: „Dragi pesediști, puneți mâna pe carte! Cititul nu a omorât pe nimeni”