Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, un moldovean vorbitor de limba rusă a fost reținut de polițiștii de frontieră după ce a încercat să treacă ilegal în România, traversând înot râul Prut. Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a încercat să ajungă în Austria pentru a-și găsi un loc de muncă.

Mai mult, polițiștii de frontieră au precizat că bărbatul nu deținea asupra lui documente prin care să poată aproba intrarea legală în țara noastră. El a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor. Moldoveanul a precizat că a optat să treacă granița ilegal deoarece nu avea documente legale pentru trecerea frontierei.

Trecerea graniței ilegal în România prin Prut

Bărbatul a fost preluat de autoritățile de frontieră din Republica Moldova, conform Acordului de Readmisie. Cetățeanul s-a ales cu un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Județul Vaslui este considerat județul cu cel mai mare număr de cetățeni moldoveni care și-au stabit reședința acolo. Conform estimărilor, aproape 80.000 de moldoveni se regăsesc în municipiul reședință din județ. Judeţul Vaslui deţine cea mai mare punct de trecere a frontierei de la Estul României – Albiţa- în aici sunt cele mai apropiate municipii de capitala Republicii Moldova- Chişinău. Acestea par să fie principalele motive pentru care moldovenii care obţin cetăţenia română aleg să-şi stabilească domiciliul în Vaslui, relatează Adevărul.ro.

Conform Ministerului Afacerilor Externe, în prezent, există un număr peste 60 de mii de cereri în așteptare de redobândire a cetățeniei române din partea unor cetățeni ai Republicii Moldova. Mai mult, cele mai multe au fost depuse la consulatele din Cahul, Bălți și Chișinău. De asemenea, peste 2.000 de persoane au solicitat să depună jurământul de credință față de țara noastră la București la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), informează MAE.

Republica Moldova s-a oferit să ajute țara noastră, în lupta cu COVID-19, cu medici și asistenți medicali. Anul trecut, România a trimis 42 de medici și asistenți români în Republica Moldova pentru a ajuta țara într-o perioadă critică.

Republica Moldova trimite 20 de cadre medicale pentru a ajuta la Lețcani

Articolul precedentCristoiu: ”După ce l-a desemnat pe Cioloş, Iohannis apelează la pandemie”
Articolul următorCioloș nu va fi premier. 184 de parlamentari au votat împotrivă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.