Foto: Facebook
Foto: Facebook

Jurnalistul Ion Cristoiu vine cu o nouă teorie conform căreia Iohannis s-ar folosi de criza Covid pentru a câştiga timp prin trecerea în plan secund a unor eventuale consultări cu partidele.

Declarațiile lui Cristoiu vin în contexutul în care ședința anunțată de Iohannis pe tema pandemiei se desfășoară în aceeași zi cu votul de învestitură al Cabinetului Cioloş.

Conform jurnalistului, marţi, 19 octombrie 2021, a fost pusă în circulaţie ştirea potrivit căreia Klaus Iohannis i-a cerut vineri lui Florin Cîţu să renunţe la postul de premier.

Suspiciuni marca Cristoiu: Președintele ”se folosește” de contextul pandemic

Suspiciunea a fost adâncită şi de diferenţa de timp. Întâlnirea a avut loc vineri, 15 octombrie 2021, dar gurile surselor liberale s-au deschis de abia marţi, 19 octombrie 2021, după prânz. De regulă, când un ziar are surse temeinice într-un partid, află ce s-a discutat într-o şedinţă secretă la cinci minute după încheierea respectivei şedinţe. Şi publică imediat informaţia, de regulă în exclusivitate. Nu degeaba există WhatsApp, cu faima că dialogurile nu pot fi interceptate”, a precizat jurnalistul, într-o postare publicată pe blogul personal.

De asemenea, Cristoiu a adăugat că experienţa sa de peste 30 de ani de ”Istoric al clipei” îl determină să acorde seriozitate informațiilor obținute pentru ca publicarea lor să joace rolul unui test.

În textul postării, Cristoiu precizează că asăzi, 20 octombrie 2021 la ora 10, va începe în Parlament votul privind Guvernul Cioloş, dar toate datele spun că Guvernul nu va fi investit.

Ar fi normal ca după-amiază Klaus Iohannis să anunţe convocarea partidelor la consultări. Declaraţia de presă de marţi, 19 octombrie 2021 ne sugerează că aşa ceva nu se va întâmpla. După ce l-a desemnat pe Dacian Cioloş ca să câştige timp, Klaus Iohannis apelează la Pandemie. Tot ca să câştige timp”, a conchis jurnalistul.

Articolul precedentKelemen Hunor le reproșează celor de la USR că au renunțat la guvernare
Articolul următorUn moldovean a traversat Prutul înot ca să ajungă în Austria
Jurnalist full-time / Pesimist part-time