Cabinetul propus de Cioloș, cu un singur ministru cu avizare favorabilă, își dă examenul mâine

„Fac apel la parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern pentru că este o soluţie şi oferă soluţii”, a spus Cioloş, în Parlament, după o zi plină de audieri în comisiile de specialitate.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a făcut, marţi seară, la finalul audierilor din Parlament pentru miniştrii din Cabinetul său, un apel către parlamentari să treacă peste toate orgoliile politice și să voteze Guvernul Cioloș, în contextul în care doar Cătălin Drulă (Transporturi) a obținut aviz favorabil. Mai mult, că toţi cei care se află în funcții publice trebuie să tragă învăţăminte din criza sanitară, criticând în același timp votul politic, dat după punctajele de partid, în cadrul audierilor.

„Am văzut că se votează în continuare pe falii politice şi după punctaje de partid. Fac apel la parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern pentru că este o soluţie şi oferă soluţii”, a spus Dacian Cioloş, subliniind că Guvernul Cioloș este pregătit să îşi asume responsabilitatea, mai ales în contextul actual.

De asemenea, Cioloș le-a cerut politicienilor „să iasă din logica strictă a ordinelor de partid, să se consulte cu cetăţenii, şi să voteze, mâine, pentru un Guvern care să rezolve problemele”.

Cioloș despre triplul record negru

Dacian Cioloș și-a exprimat opinia și cu privire la criza sanitară, dar și asupra recordurilor raportate de CNSU, cu 18.863 de infectări Covid, 574 de decese din cauza Covid, respectiv 1.805 de pacienți internați în secțiile ATI. „Este un eşec de proporţii al statului pentru că nu a reuşit să preîntâmpine ceea ce se întâmplă în aceste zile. Trăim zile cumplite şi toţi cei care suntem în funcţii publice trebuie să tragem învăţăminte şi să fim responsabili faţă de faptele noastre. Timpul discursurilor politice a trecut, ne ajung din urmă faptele şi iată că, aşa cum spunea şi preşedintele Iohannis, suntem în ceasul al doisprezecelea când trebuie să luăm decizii”, a mai spus Cioloş. 

Mai mult, Cioloș a afirmat că audierile de astăzi din Parlament a miniştrilor propuşi în Cabinetul său, care au durat până seara târziu, au arătat „determinarea lor de a se apuca de treabă, de a lua măsuri imediate pentru a rezolva criza politică, criza pandemică şi cea energetică. (…) Este deja ceasul al 12 lea pentru a rezolva este crize, şi de astăzi înainte trebuie să discutăm despre soluţii şi nu doar să ne lamentăm”, a afirmat premierul desemnat.

în privința alegerilor anticipate, spre care se poate îndrepta România, dar care sunt tot mai des pe „buzele” politicienilor, chiar și pe a celor de la USR, Dacian Cioloș a afirmat că şi cei care vor alegeri anticipate pot vota mâine guvern propus de acesta.

 „Avem timp să discutăm despre alegeri anticipate după ce ne-om fi plâns morţii şi vom fi rezolvat problema. Asta e urgenţa astăzi, să găsim o soluţie crizei politice pentru a putea găsi soluţie crizei pandemice şi energetice”, a mai declarat Cioloş. 

Pe ordinea de zi a plenului reunit al Parlamentului, miercuri, cu începere de la ora 10.00, se află prezentarea programului și a listei Guvernului de către Dacian Cioloș, premierul desemnat, iar după dezbaterile pe acestor teme va urma votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra programului, respectiv a listei de miniștri.

Președintele Iohannis i-a convocat pe cei responsabili cu gestionarea pandemiei

Articolul precedentImaginea neputinței la Spitalul Județean Ploiești! Zeci de angajați și de pacienți infectați cu coronavirus!
Articolul următorUnde ajung ambalajele, sticla, pet-urile. Cum devine o responsabilitate pentru mediu o activitate bănoasă