Președintele Iohannis i-a convocat pe cei responsabili cu gestionarea pandemiei

Klaus Iohannis a vorbit despre situația dramatică în care se află România, când a atins un triplu record negativ: infectați Covid, decese și pacienți internați în secțiile de Terapie Intensivă, totodată a convocat o ședință cu toți cei responsabili cu gestionarea pandemiei.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu puțin timp, după ce a citit bilanțul celei mai negre zi pentru România de la începutul pandemiei, că a convocat pentru miercuri, o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.

„Toate acestea, 18.863 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19, 574 de decese, 1.805 cazuri la secțiile de terapie intensivă sunt doar raportările zilei de astăzi.  Sunt doar raportările zilei de azi. În realitate sunt milioane de români afectați, cu viețile schimbate. Acest coșmar ne arată că valul 4 se dovedește mai agresiv. Cauzele sunt multiple, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă.Cifrele de azi confirmă că nu s-a făcut ceea ce trebuia până acum”, a declarat președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Mai mult, acesta a anunțat că mâine, 20 octombrie, va fi convocată „o ședință cu toți responsabilii pentru instituirea unor măsuri restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor”, subliniind că în acest moment prioritatea zero este salvarea vieților, mai mult, că orice alte probleme trec în planul secund.

Totodată, Iohannis a ținut să reamintească românilor că „vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele”, dar și că acesta este „argumentul suprem împotriva celor care contestând cu premeditare sau ignoranță sunt responsabili de suferința semenilor”, a mai spus șeful statului.

De asemenea, Iohannis a afirmat că pentru a opri valul pandemic care face victime în România sunt necesare „care să stopeze transmisia comunitară intensă și este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toți, ca societate”, a mai spus președintele, subliniind că aceste măsuri s-ar putea să nu fie dintre cele mai populare, însă foarte necesare.

„Vaccinați-vă, purtați mască, evitați aglomerațiile, păstrați distanța socială cât mai mult timp posibil! Suntem în al doisprezecelea ceas, să ne protejăm și să salvăm viețile celor apropiați”, și-a încheiat Iohannis discursul din această seară.

Aproape 19.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Articolul precedentCetățean austriac, cercetat pentru șantaj și hărțuire: și-a urmărit fosta iubită 24 de ore din 24
Articolul următorDaniela Popa, despre Clotilde Armand. „Doar distruge şi are o ură viscerală față de oameni”