Spitalul Județean de Urgență Ploiești a devenit imaginea neputinței sistemului medical românesc. Rând pe rând, angajații (cadre medicale și personal auxiliar) și pacienții se infectează cu COVID-19, iar situația pare scăpată de sub control. 

Prefectura Prahova a anunțat, marți că, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti au fost identificate mai multe focare de COVID. 

Astfel,  în secţia de Ortopedie şi Traumatologie unde 3 salariaţi şi 7 pacienţi sunt pozitivi la SARS-CoV-2, în secţia de Neurochirurgie unde au fost infectaţi 3 salariaţi şi 12 pacienţi, în secţia de Chirurgie II unde au fost testaţi pozitiv 23 de pacienţi, iar în secţia de Neurologie, unde sunt infectaţi doi salariaţi şi 19 pacienţi.

Medicul Roxana Stanciu, sefa Secției Neurologie, ne-a explicat că situația este dificilă. 

“Avem 19 pacienți în compartimentul COVID deja creat în secție. Din păcate personalul mediu și auxiliar este nevaccinat și este tot mai dificil să ne putem desfășura activitate. Noi, medicii, ne-am făcut deja a treia doză a vaccinului pentru a putea trata pacienții în siguranță, dar din păcate majoritatea celor care ajung în secție sunt nevaccinați. Este o perioadă dificlă”, ne-a spus dr. Roxana Stanciu

Medicul Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, ne-a spus că situația este extrem de gravă. 

“Jumătate dintre cei care vin cu alte afecțiuni ies pozitiv la testele SARS-COV2. Adică sunt internați, fiind deja infectați. Situația este extrem de gravă și sunt încă persoane care nu vor să vadă realitatea. Nu vorbim, doar despre focare, în situația de la Spitalul Județean Ploiești, ci despre pacienți, deja pozitivi, care sunt internați cu diferte alte patologii. Am creat în fiecare secție zone speciale COVID-19. Dar din păcate, UPU este plin, ambulanțele stau la coadă, personalul medical este epuizat și parcă nu mai reușim să vedem speranța.”, ne-a declarat medical Bogdan Nica, directorul SJU Ploiești.  

Spitalul Județean de Urgență Ploiești este cea mai mare unitate medicală din Prahova. Aici sunt tratați bolnavi din întreg județul, dar și majoritatea victimelor accidentelor de pe Valea Prahovei și nu numai. 

Articolul precedentDaniela Popa, despre Clotilde Armand. „Doar distruge şi are o ură viscerală față de oameni”
Articolul următorCabinetul propus de Cioloș, cu un singur ministru cu avizare favorabilă, își dă examenul mâine
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...