Cioloș nu va fi premier. 184 de parlamentari au votat împotrivă

Se va relua procedura pentru desemnarea unui premier

Așa cum era de așteptat, liderul USR, Dacian Cioloș, nu a primit votul de încredere din partea Parlamentului, în ciuda faptului că fost acceptat de șeful neoficial al liberalilor, președintele Klaus Iohannis.

Dacian Cioloș a picat „istoric”. 184 de voturi împotriva desemnării sale

Cu toate că respingerea lui Dacian Cioloș a fost una previzibilă, nu același lucru se poate spune și despre numărul de parlamentari care au votat împotriva acestuia: 184. De menționat că 88 au votat pentru numirea acestuia. Nu au existat abțineri. Din 343 de parlamentari prezenți au votat votat 272.

Numărătoarea paralelă, de dinaintea numărătoarei oficiale, indica un număr de 200 de voturi împotrivă.

Mingea e din nou în terenul lui Klaus Iohannis

Următorul pas este ca președintele Klaus Iohannis să reia consultările cu partidele politice parlamentare, astfel încât acestea să revină cu noi propuneri de premier.

În cazul în care, în urma consultărilor și a alegerii unei noi propuneri, nici cea de-a doua nu va trece de filtrul parlamentar, se deschide poarta către alegeri anticipate, astfel, președintele Klaus Iohannis va avea posibilitatea de a dizolva Parlamentul și de a convoca un nou set de alegeri parlamentare.

În paralel, încă din momentul în care Dacian Cioloș a fost acceptat de președinte, s-a vehiculat ipoteza unei mutări de șah de cursă lungă, astfel încât, în urma respingerii inevitabile a acestuia în Parlament, să se revină la varianta „Florin Cîțu”.

Citește și: Kelemen Hunor le reproșează celor de la USR că au renunțat la guvernare

Articolul precedentUn moldovean a traversat Prutul înot ca să ajungă în Austria
Articolul următorȘeful Pentagonului, la București: „Regiunea Mării Negre este vulnerabilă la agresiunea Rusiei”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.