Sursa foto: Digi24

Republica Moldova trimite 20 de medici și asistenți sociali la spitalul modular din Lețcani, Iași. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență ( DSU) Raed Arafat a precizat că medicii își vor desfășura activitatea alături de cadrele medicale și civile care lucrează la Lețcani.

 „Am primit, prin Ministerul de Externe şi către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, oferta Republicii Moldova de a trimite cadre medicale. (…) S-a decis acceptarea acestei oferte”, a precizat Arafat. Totodată, secretarul de stat a mai susținut că medicii urmează să primească documente temporare de practică medicală. Șeful DSU a susținut că „sunt bineveniți ca să sprijine” lupta împotriva COVID-19.

Tot mai multe state oferă ajutor României în lupta cu valul patru al pandemiei

Anul trecut, România a trimis 42 de medici și asistenți români în Republica Moldova pentru a ajuta țara într-o perioadă critică. De asemenea, la începutul anului 2021, România a fost prima țară care a donat doze de vaccin.

Situția prin care trece țara noastră nu a fost trecută cu vederea de Uniunea Europeană. Comisia Europeană a furnizat țării noastre 200 de concentrate de oxigen din rezerva medicală strategică rescEU prin Olanda și Polonia. De asemenea, Italia a trimis în această săptămână 5.200 de flacoane de anticorpi monoclonali, conform comunicatului Comisiei Europene.

Ungaria oferă 50 de paturi la secția de terapie intensivă bolnavilor de COVID-19

Mai mult, Danemarca va trimite României 15 ventilatoare și 8 concentratoare de oxigen. Șeful DSU a mai precizat că au început procedurile de transfer a 12.700 de flacoane din Germania. Transportul urmează să ajungă în țara noastră la începutul săptămânii viitoare. Ungaria, de asemenea, în vaza unor acorduri bilaterale, a decis să preia 50 de pacienți infectați cu COVID-19. Locurile sunt disponibile la la spitalele din Szeged şi Debrecen. Tot Ungaria a trimis 1.000 de cutii de Favipiravir Meditop către Spitalul Județean din Miercurea Ciuc.

Conform datelor centralizate de Universitatea Oxford, țara noastră a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese zilnice de COVID raportate la populație. Altfel spus, România înregistrează zlinic 16,6 de decese la un milion de locuitori. Media este pe ultimele 7 zile. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 300 de decese cauzate de noul coronavirus.

O pacientă COVID în stare critică a murit pe drumul spre Ungaria

Articolul precedentPatru persoane reținute în dosarul vaccinărilor fictive din Prahova
Articolul următorBucurești: Intră în circulație Metroul literaturii spaniole, în cadrul campaniei ”Atenție, se deschid cărțile”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.