Registru Auto
Registru Auto. Sursa foto: rarom.ro

Activitatea RAR Constanța riscă să fie paralizată începând cu data de 31 iulie, după ce conducerea Primăriei Constanța a început amenajarea unui parc pe terenul unde este sediul instituției, potrivit replicaonline.ro.

Ultimatum pentru RAR Constanța

Reprezentanții RAR Constanța nu au făcut demersuri pentru rezolvarea problemei, deși li s-a comunicat acum un an de zile că trebuie să părăsească clădirea. Primăria Constanța le-a oferit celor de la RAR Constanța un spațiu, pentru care au solicitat o chirie lunară de 7000 de euro. dar propunerea nu a fost acceptată de conducerea instituției, care își caută un nou sediu. City managerul Primăriei Constanţei, Felicia Ovanesian, a anunțat acum un an de zile că sediul Registrului Auto Român (RAR) Constanţa, de pe strada Eliberării, pe locul fostei baze , va fi mutat, în locul acestuia fiind amenajat un parc. După schimbarea destinației, terenul va fi inclus în Registrul Spațiilor Verzi.

Terenul unde este amplasat sediul RAR, transformat în parc

Consilierii locali au aprobat anul trecut o hotărâre care permite darea în folosința RAR Constanța a unui imobil pe strada Industrială, nr. 10. Imobilul, cu o suprafață de 8.870 de metri pătrați, urma să fie folosit pentru desfășurarea activității instituției dar și pentru construirea unui nou sediu. Deși procedura trebuia finalizată într-o lună de la aprobarea hotărârii, RAR Constanța funcționează încă în actuala clădire.

Cuatumul chiriei, mărul discordiei

Motivul îl reprezintă chiria prea mare stabilită de către Primăria Constanța, și anume 7000 de euro pe lună. După ce Primăria Constanța i-a notificat că până la sfârșitul acestei luni să părăsească sediul, RAR Constanța a lansat pe ultima sută de metri o licitație pentru închirierea unui imobil-teren şi a unei hale. RAR Constanța solicită ca terenul să aibă o suprafață cuprinsă între 5.000 mp – 10.000 mp pentru parcare, să existe flux intrare-ieşire autovehicule. De asemenea, o altă cerință este ca accesul la teren să se realizeze pornind de la un drum existent fără restricţii de tonaj, pe care se pot deplasa autovehicule de trafic greu, care să fie facil pentru toate tipurile de vehicule. Plicurile cu ofertele vor fi deschide pe data de 22 iulie, iar dacă nu vor fi contestații, RAR Constanța va putea respecta data limita impusă de Primăria Constanța, pentru părăsirea actualului sediu. Dacă nu vor fi ofertanți, licitația va fi reluată , ceea ce înseamnă că termenul limită ar putea fi depășit.

Citește și: Primăria Constanța vrea echipamente informatice de peste 5 milioane de lei

Articolul precedentUn sibian a fost amendat cu suma de 3.000 de lei pentru abandonarea unei pisici și a puilor acesteia
Articolul următorMinistrul Mediului face apel la responsabilitate: ”Apa potabilă devine din ce în ce mai prețioasă”