ÎPS Teodosie (Facebook Arhiepiscopia Tomisului)

Magistrații Judecătoriei Constanța au amânat analizarea dosarului „Sfânta Împărtășanie”, deschis de Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință în contractoriu cu Arhiepiscopia Tomisului și Macedon (ÎPS Teodosie) Petrescu, până pe data de 1 februarie.

În paralel cu dosarele civile, Asociația Solidaritatea pentru Libertatea de Conștiință a formulat și diverse plângeri penale, privind infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor“, însă dosarele au fost clasate.

Obiectul dosarului ce va fi judecat pe 1 februarie este reprezentat de „acțiune în răspundere delictuală”, fiind cerută împiedicarea efectuării împărtășaniei „dacă nu sunt respectate condițiile impuse de Ministerul Sănătății (…), de Institutul Național de Sănătate Publică (…), sau prin Ordinul nr. 875/2020 emis de Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne”, în contextul în care pe toată perioada pandemiei ÎPS Teodosie a ignorat, în mod constant, legile laice și recomandările autorităților, centrale sau locale.

Printre acestea reamintim Slujba de Paște „reload”, Paștele 2020 fiind chiar în starea de urgență, pelerinajul de la Peștera Sf. Andrei când mare parte dintre localitățile județului Constanța erau în carantină din cauza numărului mare de cazuri de infectări cu Covid, slujba de Anul Nou, la care a fost depășit numărul de persoane ce puteau participa, mai mult nici nu respectau măsurile de prevenire a răspândirii virusului sau Boboteaza, în care, la fel, au fost ignorate.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentElevii de școală primară din Sectorul 5 vor primi ceasuri de monitorizare, cu funcție integrată SOS
Articolul următorDeși vaccinați, medicii-profesori apar în statistici la „indisponibili”