Foto: Facebook Cristian Popescu Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone afirmă că, în ultimii ani, cei anteriori administrației sale, primăria ar fi cheltuit foarte mulți bani pe proiecte inutile. „Bani aruncați pe fereastră pentru interesele unora”, este de părere edilul, adăugând că intenționează ca în perioada următoare să pună accentul pe investițiile inteligente destinate lucrurilor „care contează cu adevărat”. În spiritul celor declarate anterior, Piedone amintește despre un proiect mai vechi, uitat pe masa fostului primar Florea Daniel, devenit nefuncțional din pricina faptului că respectivul contract, aferent proiectului, nu ar fi fost înnoit atunci când ar fi trebuit.

Proiectul „Copiii noștri, în siguranță”, din nou de actualitate

„Copiii noștri, în siguranță” este un proiect care are ca punct de interes binele elevilor din clasele I-IV, aceștia urmând să primească cu titlu gratuit ceasuri de monitorizare a locației, care au sistem integrat în dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5. Cei mici ar putea beneficia de ajutor imediat, caz în care se află în real pericol, prin apelarea butonului de panică SOS, integrat în funcționalitatea smartwatch-ului.

Piedone: „Depozitele Economat Sector 5 SRL, un fel de grota lui Aladin”

„În momentul acționării butonului SOS, se inițiază un apel telefonic către numărul de telefon (părinte 1) setat ca fiind prima opțiune de contactare în caz de pericol. Odată cu inițierea apelului telefonic, în Dispeceratul Operativ Integrat al Poliției Locale, care monitorizează în permanență datele transmise, se declanșează o primă alarmă care indică faptul că un utilizator a acționat butonul de panică precum și locația exactă unde se află acesta.”, a scris Cristian Popescu Piedone pe pagina sa de Facebook.

Astfel, în cazul în care părintele ar confirma, cu ajutorul aplicației instalate pe smartwatch, faptul că minorul s-ar afla, într-adevăr, în pericol, dispeceratul ar trimite un echipaj de poliție în zona în care este localizat minorul cu ajutorul ceasului de monitorizare.

„Sunt de părere că acest proiect merită continuat și eventual, chiar extins!”, a mai declarat edilul, adăugând că, la sugestia părinților, proiectul ar putea fi extins, astfel încât și elevii din clasele mai mari (V-VIII) să primească astfel de dispozitive.

Curățenie generală la Economat Sector 5. Piedone: „Nu sunteți rentabili, plecați acasă”

Ziarul de Investigații

Articolul precedentAlbastrul de Voroneț, la mare căutare în Constanța. O biserică fără autorizație de construcție emite pretenții
Articolul următor„Sfânta Împărtășanie”, la judecată
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.