ÎPS Teodosie, cel fără de frică de Covid

ÎPS Teodosie își susține cu vehemență dorința de a merge la Peștera Sf. Andrei, indiferent de repercursiunile ce pot urma, în special cele sanitare, știind că au mai fost cazuri în Europa, ce s-au încheiat într-un mod nefericit.

Mai mult, ÎPS Teodosie vrea ca la acest pelerinaj să vină credincioși din toată țara, la fel cum era în alți ani, asta deși contextul actual este cu totul diferit din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Refuzat de instanță, apostrofat de premier, susținut de BOR, ÎPS Teodosie își continuă luptele, dar parcă fără nicio teamă nici de Covid, nici de autorități.

Arhiepiscopul Tomisului a ținut vineri slujba religioasă, în care nu a respectat niciuna dintre măsurile anti-coronavirus, așa cum s-a putut vedea pe imaginile difuzate live pe pagina de Facebook.

Totodată, a făcut și o precizare legată de ordinul arhiepiscopal, prin care toți preoții erau obligați să vină la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin.

„Urmare a apariției în presă a unui document intern insuficient formulat, Arhiepiscopia Tomisului precizează că în ziua cinstirii Sf. Andrei, Sf. Liturghie se va oficia și la parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei. Regretăm faptul că s-a putut înțelege eronat că la parohii nu se va mai oficia Sf. Liturghie”, apare pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

Asta deși, scrie „negru pe alb” că toți preoții sunt delegați în interes de serviciu, la Peșteră. Ca urmare ne întrebăm, dacă toți merg în Peșteră, cine mai ține slujba?

„În contextul pandemiei actuale, precum și a carantinei instituite în județul Constanța, pentru deplina cinstire a Sfântului Apostol Andrei creștinătorul tuturor românilor, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât următoarele:

-în data de 30.11. 2020, toți preoții din Eparhia Tomisului clerical și monahal, sunt delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

-Bisericile parohiale din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului vor rămâne deschise pentru închinare și rugăciune individuală.

Prezenta va fi comunicată ulterior tuturor clericilor din Arhiepiscopia Tomisului spre luare la cunoștință și conformare.” , se arată în ordinul arhiepiscopal. 

Contactat de B1.ro, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a confirmat solicitarea adresată preoților, sugerând că mobilizarea acestora este conformă cu tradiția care se împlinește an de an: „În fiecare an au venit, nu e nimic nou”, consideră preotul Eugen Tănăsescu.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPonta: ”Noapte de noapte stau, nu dorm, mă gândesc ce să mai plagiez”
Articolul următorPolițist din Dâmbovița, arestat pentru trafic de influență