ÎPS Teodosie
ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie a dat în judecată autoritățile din Constanța pentru a ridica restricțiile de la pelerinajul de Sf. Andrei. Practic, Arhiepiscopia Tomisului insistă mai mult pe cei morți decât pe cei vii și vrea pelerinaj de Sfântul Andrei, în timp ce Constanţa e în carantină.

Ortodocșii mizează pe credința care te salvează de virus, nu negociază și nu pot înțelege o lecție simplă de biologie primară: adunările duc la răspândirea virusului. Și prin virus nu înțelegem doar coronavirus. Orice virus, oricât de nou, vechi, periculos sau lesne iertător. Au impresia că epidemia le modifică obiceiurile religioase  și insistă în inepții, apelând la magistrați să permită pelerinajul de Sfântul Andrei.

Nimeni și nimic nu poate convinge Biserica Ortodoxă Română, oricâte argumente ar aduce ziariștii, cercetătorii sau epidemiologii.

ÎPS Teodosie, înainte să fie sursă de Covid-19 a fost sursa Securității cu numele de cod „Mache”. Cum motivează acesta că a fost turnator

Impact, 16 mai 2020

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că motivele invocate de ÎPS Teodosie pentru anularea restricţiilor de la Pelerinajul de Sfântul Andrei nu au temei în textul Constituţiei privind restrângerea libertăţii religioase.

”Ăștia ne interzic credința, nu ne mai lasă să ne ținem obiceiurile”. Este, din nou, fals, manipulare! Nu vrea nimeni să interzică credința în țara asta! Crede cineva că actualele autorități chiar doresc, au vreun scop politic, să interzică credința în România? N-au nicio treabă cu chestia asta.

ÎPS Teodosie a dat în judecată autoritățile din Constanța pentru a ridica restricțiile de la pelerinajul de Sf. Andrei

Digi 24, 20 noiembrie 2020

Iată ce invocă în plângerea adresată instanței doamna avocat Șoșoacă, a Arhiepiscopiei Tomisului. Articolul 29 din Constituție:

1. Libertatea gândirii și a opiniilor, precum și libertatea credințelor religioase nu pot fi îngrădite sub nicio formă.

A îngrădit cineva libertatea gândirii, a opiniilor și libertatea credințelor? A spus cineva “Nu mai aveți voie să fiți ortodocși începând de astăzi”? A declanșat o prigoană împotriva ortodcșilor în România? Nu. Nici vorbă.

“Nimeni nu poate să fie constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credință religioasă contrare convingerilor sale”. A încercat cineva asta față de credincioși?

2. Libertatea conștiinței este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranță și de respect reciproc.

Iată ce spune doamna Șoșoacă: “Articolul 29 din Constituţia României, ce prevede că dreptul religios şi la manifestările religioase nu poate fi restrâns în niciun mod, este singurul care nu poate fi restrâns indiferent dacă este şi război”. Ca la medicul Pop. Care război? Unde apare afirmația “nu poate fi restrâns, indiferent dacă este şi război”? Zice către credincioși, doamna avocat.

Spune “manifestările religioase”. Ce spune în Constituție? Ea, libertatea conștiinței, care e garantată, trebuie să se manifeste în spirit de toleranță și de respect reciproc, adică exact ce trebuie să manifeste credincioșii față de ceilalți, de conaționalii lor, în cazul acesta cu totul special al pandemiei și al anului 2020.

Spune același ÎPS Mache, “Cum să lipsesc de la Peștera Sf. Andrei? În fiecare an s-a făcut asta”. Da, dar în anii aceia în care s-a făcut asta, nu era pandemie. În momentul de față nu se interzice credința ortodoxă, pelerinajul.

CTP, despre anularea restricțiilor de la pelerinajul Sf. Andrei: Propun ca cei infectați care nu pot respira să se ducă la ÎPS Mache

Digi 24, 21 noiembrie 2020

În acest moment în care la Medgidia ATI e plin, în parohia ÎPS Mache, nu poți să lași oamenii să se ducă acolo și să se infecteze. Asta spune fraza din Constituție: “spirit de toleranță și respect reciproc”. Deci să înțelegem această situație, să înțeleagă Biserica, respectivul Mache, că în acest moment nu se poate. Ce-o să facă? Intră în carantină Constanța din considerente medicale grave, mor oamenii cu sutele pe zi. Și nu ținem seama de carantină. Ba mai mult, mergem la Peștera Sf. Andrei.

Mai spune ÎPS Mache “Cum să nu vină constănțenii în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei? Eu cred că toți românii trebuie să vină”.

Vă propun un lucru. Să se aprobe acest pelerinaj acum, cu condiția ca toți cei care se vor infecta să nu mai sune la 112 sau DSP. Să li se dea un număr special al Arhiepiscopiei Tomisului și să se ducă, în momentul în care încep să aibă febră și să se sufoce, li se face rău, la ÎPS Mache – acesta este trimisul lui Dumnezeu pe Pământ – și va pune mâna pe creștetele oilor sale, că s-a autointitulat păstor, și le va vindeca pe loc.

În felul ăsta vom putea degaja ATI, cu ajutorul Arhiepiscopiei Tomisului. Singura problemă care ar fi la propunerea asta, că s-ar putea să se ajute întâi pe sine ÎPS Mache, pentru că, de pildă, însuși Patriarhul Serbiei a murit de Covid. Pentru că a ținut o slujbă de înmormântare pentru mitropolitul Muntenegrului, care spunea că pelerinajul este vaccinul lui Dumnezeu”, a declarat Gazetarul Cristian Tudor Popescu pentru Digi 24.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentJaf din ghiozdan: fostul primar al Sectorului 5 a ascuns peste 30.000 de tablete
Articolul următorTransparența alegerilor din Sectorul 1, colantată
Jurnalist full-time / Pesimist part-time