Transparența alegerilor din Sectorul 1, colantată

Întregul scandal legat de alegerile locale din Sectorul 1, cu suspiciunile de fraudare a voturilor, au determinat-o pe Clotilde Armand, primarul de sector să mute sediul Biroului Electoral de Sector într-o zonă mai vizibilă.

„Vă amintiți că fostul sediu al Biroului Electoral Sector 1 era situat sub sediul de campanie al fostului primar și era total opac. Astfel, am luat decizia de a muta sediul BES 1 din piața Mureș în clădirea din piața Amzei. Aici avem mulți pereți de sticlă și spațiul este foarte luminos. Fiecare cetățean al sectorului are acum posibilitatea să vadă ce se întâmplă în BES 1 și unde ajunge votul lui. Așa ar trebui să arate fiecare instituție din România”, a scris Clotilde Armand pe o rețea de socializare.

Bucurie, dar cam scurtă

Însă bucuria acesteia se pare că este de scurtă durată, căci s-a decis prin vot ca „pentru buna desfășurare a activității Oficiului Electoral Sector 1 în sensul acoperirii cu un material opac a suprafețelor vitrate și a ușilor de acces în incinta oficiului”.

Votul pentru colantare a fost decis cu „scorul” de 7 la 3, din rândul reprezentanților partidelor electorale, cel care s-a opus a fost cel al USR PLUS.

Potrivit procesului verbal încheiat în 18 noiembrie, din Oficiul Electoral Sector 1 fac parte: Mădălina Căzănescu (PSD), Gabriela Florescu (PNL), Matei Tudoran (USR PLUS), Gyongyi Toro (UDMR), Emanuel Cambosie (PMP), Corina Muscă (PRO România) și Maria Erzian-Dumitru (Uniunea Democratică Turcă – reprezentanta Minorităților Naționale).

Președintele BES 1 este judecătoarea Andreea Vernea, locțiitor – judecătoarea Irina Timofte, iar reprezentantul Autorității Electorale Permanente este Traian Popescu.

„Delir voyeurist”

Reacțiile ca urmare a acestei decizii nu au întârziat să apară. Președintele Expert Forum, Sorin Ioniță a avut una destul de plastică – delir voyeurist.

„Incredibil dar adevărat: Clotilde Armand a mutat Biroul Electoral Sector 1 (ăla cu problema) mai în centru, într-o clădire luminoasă din Amzei, ca să nu mai fugă unii cu PV-urile pe scări.

Acum BES1 a votat să pună folie neagră pe geamuri ca să nu se vadă de afară. Motivul: protecția datelor personale, adică să nu stea cetățenii grămadă pe ferestre și să copieze CNP-uri…Delir voyeurist.

Votul a fost 7-3: s-au opus tehnicii (judecătoarea președintă și AEP) şi reprezentantul USR-Plus. Restul pare că nu pot fără geamuri fumurii şi jante cromate”, a scris, pe Facebook, Sorin Ioniță – președintele Expert Forum.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentÎPS Teodosie, fost securist, vrea pelerinaj fără restricții
Articolul următorDictatură pentru 1 an sau eterna democrație bolnavă?