Un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița a fost arestat miercuri preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de procurori de trafic de influență, faptă comisă luna trecută. Cercetările au fost efectuate de către polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, înainte de a fi arestat polițistul fiind „vizitat” de mascați, care au făcut o percheziție la domiciliul său.

„În fapt, în luna octombrie 2020, polițiștii D.G.A. s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență, constând în aceea că în ziua de 30 august a.c., un agent de poliție a pretins și a primit de la o persoană fără calitate specială, suma de 2800 lei. În schimbul banilor, acesta a promis că va interveni pe lângă polițiști din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Dâmbovița, pentru a-i restitui persoanei în cauză, înainte de împlinirea termenului legal, permisul de conducere suspendat cu câteva înainte, ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulației pe drumurile publice.

Miercuri, 25 noiembrie 2020, ofițerii D.G.A. – Dâmbovița, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au efectuat o percheziție domiciliară la domiciliul poliţistului, ulterior acesta fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița pentru continuarea cercetărilor.

La aceeași dată, procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat precum și luarea măsurii preventive a reținerii pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă, propunere aprobată de către instanța de judecată”, a comunicat DGA.

Articolul precedentÎPS Teodosie, cel fără de frică de Covid
Articolul următorFost ministru liberal al Educației, condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupție