Victor Ponta
Victor Ponta

A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie și s-au scris mai multe despre Victor Ponta decât despre Maradona. Nu în presa internațională, ci în presa românească. Înainte de a ajunge în presa românească, fostul premier a fost acuzat de internet, internet care vede, veghează și nu iartă.

Context: Gary Lineker a publicat pe Twitter un mesaj de adio. Același mesaj apare și pe pagina lui Victor Ponta, cuvânt cu cuvânt.

Ştirile din Argentina anunţă că Diego Armando Maradona a murit. A fost de departe cel mai bun jucător al generaţiei mele şi poate chiar cel mai bun din toate timpurile. După o viaţă binecuvântată, dar tulburată, să sperăm că va găsi în sfârşit alinare în mâinile lui Dumnezeu.

Ponta, despre mesajul plagiat la moartea lui Maradona: Pe Twitter am o echipă şi i-am încurajat: faceţi ceva să atrageţi atenţia/ Mi-am luat site-ul puiemonta, pe care-l şi lansez duminică / Nu vreau să-i las să doarmă pe hateri

Reacțiile au apărut imediat, internauții au uitat pentru câteva secunde că a dispărut Maradona, dar a apărut veșnicul Ponta, maestul copy/paste:

„Eu vreau să știu de la cine a luat primul paragraf”

„Urât din partea domnului Gary”

„Sunt spectaculoși. Gândesc la fel”

„Cât o fi copiat ăsta la școală…”

„Trebuie apreciat pentru efortul depus: copy/paste”

Ca răspuns la ultima acuzaţia de plagiat, într-un interviu pentru Adevărul Live, Victor Ponta se apără: are Twitter, dar nu își administerază el pagina, ci o echipă. El doar aprobă ceea ce scriu alții în numele lui. Cu ironia la el, Ponta afirmă următoarele:

Nu reuşeam să scrie Vlad Petreanu despre mine care ştie că noapte de noapte stau, nu dorm, mă gândesc ce să mai plagiez. Şi atunci am reuşit. N-a mai scris nimeni de Maradona, am scris de mine.

Da, pe Facebook şi Instagram scriu eu. Pe Twitter am o echipă şi i-am încurajat: faceţi ceva să atrageţi atenţia. Şi au atras atenţia. Dar după cumn aţi văzut, mi-am luat site-ul puiemonta, pe care-l şi lansez duminică. Eu cred că la un moment dat nu vreau să-i las să doarmă pe hateri. Să mă înjure în continuare. Pentru că ceea ce rămâne, bine, Ponta, plagiatorul, Pinochio, Mickey Mouse, dar totuşi, cât am fost prim-ministru, a fost bine pentru economie, iar acum avem o problemă de conducere a ţării şi de economie.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCiolacu, de neclintit în legătură cu Victor Ponta
Articolul următorÎPS Teodosie, cel fără de frică de Covid
Jurnalist full-time / Pesimist part-time