ÎPS Teodosie, încă o slujbă ce sfidează legile laice

Cu Dumnezeu înainte

Deși Constanța a ieșit de vineri seară din carantina în care s-a aflat pentru 42 de zile, măsurile restrictive în conformitate cu starea de alertă au rămas. Printre acestea se află cea cu privire la circulația pe timpul nopții, între orele 23.00 și 5.00.

Dar aceste lucruri nu îl împiedică pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie să își vadă liniștit de slujbele sale, chiar dacă ele nu respectă măsurile impuse de autorități.

Arhiepiscopia Tomisului a anunțat că ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Acatistul Sfântului Serafim de Sarov și Acatistul Învierii, de la ora 22.00, la Catedrala Arhiepiscopală. Apoi, duminică, 3 ianuarie, de la ora 8.40, Ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie tot la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța.

ÎPS Teodosie a fost, din nou, în centrul unor controverse după ce a oficiat slujba Te Deum de Anul Nou la ora 23.15, în catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța. La slujbă au participat aproximativ o sută de credincioși, în condițiile în care circulația este interzisă după ora 23.00. Polițiștii au ajuns la fața locului.

„Cu privire la evenimentul religios desfăşurat la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiștii și jandarmii constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”, a transmis IPJ Constanța, potrivit Mediafax.ro.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentÎPS Teodosie, ignoranță în formă continuă
Articolul următorArafat nu crede în discriminare, iar vaccinarea rămâne facultativă