Nu este pentru prima dată când Ministerul Apărării Naționale din România încearcă să dezmintă știrile și informațiile apărute cu privire la vaccin, vaccinați și campania de vaccinare.

În luna decembrie, titlurile știrilor false și statusurile conspiraționiștilor de serviciu sunau în felul următor:

1. ”Vaccinarea va fi obligatorie”;

2. ”Campania de vaccinare împotriva COVID-19 este o acțiune militară, iar vaccinul, un medicament experimental testat pe populație”;

3. ”În România se va folosi un vaccin care nu este autorizat”.

Revenim: vaccinarea nu este obligatorie. Depinde de fiecare ce va alege, depinde de alegerea fiecăruia și depinde de ceea ce consideră fiecare că este benefic pentru propria sănătate și pentru sănătatea celor dragi.  Dacă vaccinarea nu este obligatorie, obligația fiecăruia din noi să se informeze rămâne o chestiune primară, o chestiune de bun simț. Este important să ne informăm și este important să ne informăm din surse sigure.

Toate detaliile referitoare la toate aceste știri false și clarificări sunt accesibile făcând un simplu click pe Platforma „Inforadar” – un portal al ştirilor corecte, dar şi un instrument de educare pentru fiecare dintre noi, în calitate de consumatori de informaţie, fie prin intermediul presei, fie direct din mediul online.

Arafat: În România nu vor fi discriminări față de cei care nu s-au vaccinat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, face eternele declarații și insistă asupra faptului că în România autorităţile nu s-au gândit să aplice discriminări şi reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vaccinează, dar este posibil ca în anumite zone din străinătate, în care se aplică limitări mai stricte anti-COVID, să li se ceară cetăţenilor români să fie vaccinaţi pentru a se putea deplasa acolo.

Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea. E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună «poţi să vii dacă eşti vaccinat». E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a afirmat şeful DSU sâmbătă seara, la Antena 3.

Clar pentru unii, complicat pentru alții, Arafat face ceea ce a făcut de la apariția vaccinului în România: explică faptul că vaccinul este benefic, că pot exista forme ușoare ale infecției cu coronavirus, dar că nu se va mai ajunge la forme severe şi la sechele pulmonare și că nu va exista riscul ca alte organe să fie afectate pe perioade lungi sau chiar pe viaţă.

De asemenea, Raed Arafat a anunțat că se va vaccina cât de curând și că este posibilă și o creștere a numărului de îmbolnăviri în România, după perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentÎPS Teodosie, încă o slujbă ce sfidează legile laice
Articolul următorAmânarea cu un an a creșterii pragului pentru TVA-ul de 5%
Jurnalist full-time / Pesimist part-time