ÎPS Teodosie, ignoranță în formă continuă

Slujba de Anul Nou, aproximativ o sută de persoane în Catedrala Arhiepiscopală Sf. Petru și Pavel din Constanța

Constanța se află în carantină încă din 20 noiembrie, cu interzicerea circulației pe timp de noapte, între orele 23 și 5. În noaptea dintre ani, ÎPS Teodosie a arătat, încă o dată, că este mai presus decât orice lege laică, iar măsurile restrictive nu sunt pentru el. Astfel, la miezul nopții, Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie a ținut Slujba de Anul Nou, așa cum de altfel anunțase încă de joi seară. Iar asta contrar solicitărilor Patriarhiei Române, care precizase că această slujbă va începe mai devreme, imediat după Vecernie, pentru a se respecta restricțiile de circulație aflate în vigoare în timpul stării de alertă. La slujba de la catedrală au fost prezenți aproximativ 100 de oameni.

Ce zice Poliția

„Cu privire la evenimentul religios desfăşurat seara trecută, la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel, precizăm faptul că polițiștii și jandarmii constănțeni au acționat în zona respectivă, informând persoanele cu privire la legislația actuală în ceea ce privește deplasarea în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și obligativitatea purtării măștii de protecție în mod corespunzător”, transmite IPJ Constanța, potrivit Mediafax.

Astfel, polițiștii doar i-au informat pe oameni despre măsurile dispuse în actualul context epidemiologic.

Reamintim că scopul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun, dacă nu respectă normele legale în vigoare. Persoanele prezente au fost atenționate verbal, polițiștii amintindu-le despre necesitatea adoptării unui comportament responsabil

IPJ Constanța

Constanța iese azi din carantină

Din această seară, de la ora 20.00, municipiul Constanța iese din carantină, după ce rata incidenței a scăzut de la aproape 10 cazuri la mia de locuitori, cât era spre final de noiembrie, la 4,5 pe 31 decembrie 2020.  Potrivit Prefecturii Constanța, DSP a făcut o analiză de risc și a primit avizul INSP pentru ridicarea carantinei în municipiul Constanța. Reamintim că municpiul Constanța a intrat în carantină, pentru 14 zile, pe 20 noiembrie, iar de atunci a fost prelungică de mai multe ori din cauza menținerii ridicate a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

De altfel, la raportarea de pe 1 ianuarie 2021, în județul Constanța au fost confirmate 144 de noi cazuri, din cele 26.269 cazuri de la începutul pandemiei.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCiolacu face previziuni: ”2021 se anunță un an al austerității”
Articolul următorÎPS Teodosie, încă o slujbă ce sfidează legile laice