Consilierii USR PLUS au depus un proiect de dizolvare și lichidare a 16 companii municipale

Ana Ciceală, consilier general USR PLUS, a anunțat că a depus un proiect de hotărâre care are ca scop începerea procedurilor de dizolvare și lichidare a 16 dintre companiile municipale înființate de fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Companiile au funcționat ca niște samsari de bunuri și servicii și au angrenat un veritabil carusel al furtului. Au cumpărat scump prin încredințare directă de la tot felul de clienți politici și au vândut chiar și mai scump către Primărie și instituțiile din subordine.

Am avertizat că asta urma să se întâmple, că pe lângă înființarea lor ilegală avem și o distorsionare concurențială a pieței, însă din păcate administrația Firea – PSD a mers mai departe. Iar pierderile sunt enorme. Banii bucureștenilor au fost deturnați, nu doar prin sutele de milioane de euro date ca împrumuturi și majorări de capital către companii, ci și prin aceste contracte extrem de nocive, a căror valoare totală este de 6,3 miliarde de lei. Demarăm astfel toate procedurile legale pentru ca aceste cheltuieli nejustificate din bani publici să înceteze”, a scris Ana Ciceală, pe Facebook.

O primărie paralelă

Aceasta a precizat că cele mai multe din companiile municipale constituie în prezent o primărie paralelă și trebuie „desființate cât mai repede”, ele fiind considerate o „gaură neagră” pentru bugetul municipalității. „În fiecare lună se plătesc salariile unor şefi care nu fac nimic, chirii pentru sedii inutile, cheltuieli care nu au nicio legătură cu interesul public. În afară de faptul că sunt inutile și toacă bani degeaba, aceste companii nu au mai nimic în comun”, a mai scris consilierul USR PLUS.

Cele 16 companii municipale vizate de USR PLUS

De dizolvare și lichidare voluntară sunt vizate următoarele companii municipale: CM Dezvoltare Durabila București SA, CM Consolidări SA,  CM Parking București SA, CM Managementul Traficului București SA, CM Medicală București SA, CM Parcuri și Grădini București SA, CM Agrement București SA, CM Tehnologia Informației București SA, CM Sport pentru toți București SA, CM Managementul Transportului București SA, CM Publicitate și Afișaj București SA, CM Pază și Securitate București SA, CM Imobiliară București SA, CM Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București SA, CM Protecție Civilă și Voluntariat București SA și CM Cimitire București S.A.

Primăria București, taxe și impozitele locale mai mari pentru 2022

Articolul precedentRaluca Turcan: „Este momentul optim să stabilizăm sistemul public de pensii”
Articolul următorO nouă tranșă de vaccin AstraZeneca va ajunge în România