Sursa foto: România Liberă

Organizația Mondială a Sănătății va trimite o delegație în țara noastră pentru a analiza situația dramatică în care se află România datorită valului patru al pandemiei.

Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, a precizat că situația este dramatică, iar spitalele sunt supraaglomerate cu bolnavi de COVID. „Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate”, a arătat Daniel Coriu, relatează Digi24.

Astăzi, 18 octombrie, reprezentanții OMS vor avea o teleconferință cu cei de la Institutul Național de Sănătate Publică ( INSP). Totodată, reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a confirmat informația că OMS vine în România. Reamintim că propunerea INSP de carantinare a Bucureștiului a fost respinsă.

România, un viitor studiu de caz

Laura Ghibu, un medic stabilit de ani buni în Suedia, nu înțelege situația în care se află țara noastră și consideră că, în viitor, va deveni subiectul unui studiu de caz. Nici presa internațională nu a rămas pe dinafară. Mai  mulți jurnaliști de la Associated Press au redactat un articolul cu titlul „Spitalele din România sunt copleșite de pacienți nevaccinați”. Situația e comparată cu cea din Rusia, unde populația nu s-a vaccinat într-un număr mare.

Vineri, țara noastră a înregistrat cea mai mare rată din lume a deceselor de COVID înregistrate în decurs de o săptămână raportat la un milion de locuitori. Pe lângă România, țări precum Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Lituania și Rusia au o incidență mare ale cazurilor de COVID. În Vest, situația nu e asa dramatică, populația vaccinându-se în proporție de peste 50%. Atât Uniunea Europeană, cât și OMS, au trimis ajutor României în lupta cu valul patru al pandemiei. Totodată, Polonia, Moldova, Italia, Germania și Olanda s-au oferit să ajute.

Vineri, Raed Arafat a precizat că OMS urmează să trimită în România 200 de concentratoare de oxigen, de o capacitate de 8 litri.

 „Urmează să stabilim modalitatea de transport împreună cu reprezentanţii OMS, să vedem cum vom rezolva. Vom merge noi sau ne vor aduce ei. Asta este în curs de discuţie. Deja procedurile sunt în curs”, a precizat Raed Arafat, relatează sursa citată.  

OMS a aprobat vaccinul chinezesc Sinovac

Articolul precedentCiolacu anticipează anticipatele și le ordonă social democraților să se organizeze pentru alegeri
Articolul următorDragnea, neimpresionat de moțiunea inițiată de PSD: „Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea?”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.