foto realizată de Tică Darie

Un român din Germania a dat startul la ajutorarea sinistraților din Apuseni. A început să colecteze tot ce este necesar pentru ei: alimente neperisabile, haine, lenjerii, produse de igienă, saci de dormit.

Este vorba despre Medrea Adrian. Ajutoarele le strânge la biroul său din Möglingen(n.r localitate situată în  Baden-Württemberg), Daimlerstr.18/2 . Vor fi puse la dispoziție două camere pentru depozitarea donațiilor. Pentru a fi mai ușor, donatorii sunt rugați să scrie pe pachete ce conține: alimente/haine pentru copii etc.

Campania a început, astăzi, 18 iulie. Se pot strânge ajutoare până pe 23 iulie.

 „A ajuta nu înseamnă a face PENTRU, ci mai ales împreună CU!! Este unul din motto-urile mele.

O sa rog pe cei care au firme de transport și se află pe grupul nostru Români în Ludwigsburg să se alăture demersului nostru și să ajute”, ne-a precizat Adrian Medrea.

Numărul de telelefon pentru alte detalii privind donațiile este 0151 67109160.

Românii din Germania se mobilizează pentru ajutorarea sinistraților din Apuseni. Vezi cum poți ajuta

De asemenea, cei care vor să îi ajute pe oamenii afectați de inundații din județul Alba pot să îl contacteze pe Tică Darie, reprezentantul  reprezentant al Asociației Roșia Montană în Patrimoniul Mondial. A precizat, pentru Ziarul de Investigații, (zin.ro) că este nevoie urgentă de apă potabilă, alimente neperisabile, haine în special pentru copii, materiale de construcții.

Guvernul nu s-a gândit la un food truck, deși putea să o facă

La acest moment, Tică Darie încearcă să găsească un food truck echipat, pentru ca oamenii să poată primi sandwich-uri, supe. Potrivit sursei citate, oamenii cazați la Căminul Cultural din Roșia Montană au încercat să revină la casele lor, în ideea că mai pot recupera ceva. În zadar, situația e critică. Au intervenit Salvamont și Crucea Roșie pentru a amenaja corturi de dormit.

Nu există o organizare din punctul meu de vedere. Guvernul nu are un plan B. Inundații sunt aproape an de an și e tot haos. Plus că ANM a mai emis o prognoză cruntă. Acum e momentul pentru organizare, a explicat pentru Ziarul de Investigații(zin.ro) , Tică Darie.

Cei care vor să facă donații pentru sinistrații din Alba au la dispoziție și un cont bancar: Asociația Roșia Montană în Patrimoniul Mondial / Roșia Montană 331A, jud. Alba, România IBAN RO26RNCB0112168657980001/ CUI 42625595

Inundațiile din ultimele zile au făcut prăpăd în județul Alba. Oamenii au pierdut aproape tot. Premierul Cîțu s-a limitat în a spune că se evaluează pagubele. Ziarul de Investigații a solicitat Guvernului să detalieze punctual toate ajutoarele trimise sinistraților, dar și ce măsuri a luat pentru limitarea pagubelor produse de inundații.

Până la acest moment, nu avem un răspuns oficial. Chiar dacă solicitarea a fost transmisă în weekend, e o situație de urgență, una care nu ține cont de zilele săptămânii.

Articolul precedentAccidente în serie pe Autostrada Soarelui, șapte mașini implicate
Articolul următorPrimarul Piedone vrea eradicarea prostituției și a consumului de droguri din Sectorul 5
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”