foto realizată de Ticu Darie

Peste 900 de suflete din județul Alba au nevoie de apă potabilă, mâncare, saltele. Inundațiile din ultimele zile le-au luat tot, chiar și speranța.

Tică Darie, reprezentant al Asociației Roșia Montană în Patrimoniul Mondial, ne-a declarat că situația e disperată. Efectiv, oamenii nu știu unde dorm în seara aceasta și în cele ce vor urma, au nevoie de apă potabilă, mâncare, obiecte pentru igiena personală.

„Dăroaia, oamenii nu știu unde dorm în seara asta, alimente nu sunt. Momentan nu e o organizare. E Jandarmeria aici, dar trebuie să existe un plan B. Trebuie să ne organizăm cu alimentele. Noi, seara treacută, am reușit să ne mobilizăm, am dus 200 de oameni la căminul cultural din Roșia, au venit și cei de la ISU, de la Ambulanță, au luat toate datele celor afectați. La 8-9 dimineața nu mai era nicio autoritate. Deci, s-au anunțat ploi și zilele următoare, aceasta era o perioadă bună pentru organizare. Sunt oameni cu copii mici și cu molozul în casă, unde dorm? Situația e similară și în Gura Roșiei și Cărpiniș”, a detaliat Tică Darie.

Localnicii din Alba nu știu unde dorm. Premierul spune că așteaptă bilanțul pagubelor

Premierul României, Florin Cîțu, a transmis, recent, că totul e sub control. Oficialul Guvernului așteaptă pagubele scrise pe hârtie, iar localnicii apă potabilă.

„ Majoritatea familiilor evacuate din zona Roșia Montană s-au întors la casele lor. Se lucrează la deblocarea Drumului 74A, dar în același timp există trei rute alternative pentru a ajunge în zonă. Aștept de la prefectul județului Alba o evaluare a pagubelor, iar Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectați” , susține premierul Cîțu.

Declarația premierului este infirmată de localnicii din Alba

Ziarul de Investigații a cerut informații noi la Biroul de Presă al Guvernului, pentru a explica oamenilor ce ajutoare trimit în teren. Au precizat că vor reveni cu un punct de vedere scris.

Cei care vor să facă donații pentru sinistrații din Alba au la dispoziție și un cont bancar: Asociația Roșia Montană în Patrimoniul Mondial / Roșia Montană 331A, jud. Alba, România IBAN RO26RNCB0112168657980001/ CUI 42625595

Articolul precedentLicitația pentru tronsonul 3 al autostrăzii Pitești-Sibiu a fost contestată
Articolul următorBoc, mediator în lupta dintre Orban și Cîțu
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”