Boc, mediator în lupta dintre Orban și Cîțu

Susținător al premierului Cîțu, edilul municipiului Cluj Napoca le cere ambilor candidați în cursa pentru șefia partidului să pună capăt războaielor intere, altfel PNL riscă să treacă pentru mulți ani în opoziție din 2024

Emil Boc, primarul Clujului și un susținător al premierului Florin Cîțu, a afirmat la conferința alegerilor interne ale PNL Bihor că este nevoie ca războiul intern din partid trebuie să înceteze, iar prin acțiunile lor să nu permită Opoziției să profite de breșele partidului pentru a câștiga alegerile din 2024.

„Spun cu îngrijorare că m-am uitat atent la ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni în PNL și nu este bine. Războaiele interne din PNL trebuie să se încheie. Trebuie să punem capăt războaielor interne sau acestea vor pune capăt performanței PNL în 2024. Avem obligația fiecare dintre noi în această competiție să arătăm ce-i mai bun în PNL, nu să inventăm lucruri care după aceea să fie utilizate de adversarii noștri”, a spus Emil Boc, la Oradea.

Acesta a ținut să puncteze faptul că sunt destule lucruri bune în actualul act de guvernare, dar în același timp mai sunt multe de făcut și pe viitor, iar aceste lucruri trebuie avute în vizor de liberali. „La acestea trebuie să ne raportăm și nu la calomnierea colegilor de partid sau, mai mult decât atât, la punerea lor într-o lumină care va fi folosită de Opoziție”, a mai precizat Emil Boc.

Ghinea a răspuns acuzațiilor lui Rareș Bogdan

În cadrul aceleiași conferințe, europarlamentarul Rareș Bogdan l-a criticat pe ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, despre care a dat de înțeles că nu și-ar fi meritat locul în Cabinetul Cîțu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Ghinea s-a arătat „siderat de inocența mimată de Rareș Bogdan”, dar și elegant cu partenerii de coaliție, abținându-se să comenteze situația pe care a găsit-o în acest minister. „Campania internă din PNL e una, dar ideea asta că PNL ne-a făcut vreo favoare lăsând niște ministere la USR PLUS e o fudulie profund jignitoare. Domnule Rareș Bogdan: USR PLUS conduce ministere importante pentru că avem voturi reale în spate. Și o facem bine”, a scris Cristian Ghinea, solicitând în același timp responsabilitate în declarații. „Sunt multe voci care vor să nu reușim, dar adulții din cameră reușesc să livreze”, a concluzionat ministrul Cristian Ghinea.

Alegerile pentru șefia PNL Bihor au fost câștigate de Ilie Bolojan, șeful CJ Bihor și fost primar al municipiului Oradea. De altfel, acesta a fost singurul candidatpentru această funcție.

Rareș Bogdan: „Dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene”, în august aveam banii din PNRR

Articolul precedentExclusiv. Localnicii din Alba nu știu unde vor dormi. Autoritățile sunt depășite
Articolul următorCrește prețul gigacaloriei la Ploiești