Rareș Bogdan (captură video)

Europarlamentarul Rareș Bogdan a lansat un dublu atac, atât la adresa lui Ludovic Orban, pe care l-a criticat pentru negocierile din iarnă, când au fost împărțite portofoliile, dar și adresa lui Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, despre care a lăsat de înțes că nu își merită locul în Cabinetul Cîțu. Declarațiile au venit în cadrul conferinței de alegeri a PNL Bihor, unde singurul candidat înscris în cursă este Ilie Bolojan, fostul primar al Municipiului Oradea, actual șef al CJ Bihor.

„O să nasc un breaking news, dar nu am cum să nu-l nasc. M-aş fi bucurat să fie aici, alături de Lucian Bode care observ că vorbeşte mai multe de Transporturi decât de Interne (…) alături de Raluca Turcan aş şi vrut să fie aici şi trebuia să fie aici, oameni buni! Dacă stăteam drepţi şi negociam drepţi aici trebuia să fie Marcel Boloş care ar fi fost cel mai bun ministru al Fondurilor Europene”, a declarat Rareș Bogdan la conferința de alegeri a PNL Bihor.

Totodată, acesta consideră că este „o rușine” faptul că fostul ministru Boloș nu se află în Cabinetul Cîțu, principalul vinovat, în opinia sa, fiind Ludovic Orban, pe care Rareș Bogdan l-a prezentat simplu „actual preşedinte al PNL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor”, asta în timp ce premierului Cîțu i s-a adresat cu „domnule prim ministru şi viitor preşedinte al Partidului Naţional Liberal”. Mai mult, despre absența lui Boloș din actualul cabinet, europarlamentarul a menționat că este o rușine pentru liberali și România. „Şi vă mai spun ceva: dacă Marcel Boloş  era ministrul Fondurilor Europene, sau Investiţiilor, sau cu Dumnezeu, că îi tot schimbă numele, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie. Dar nu e Marcel Boloş. Din ce cauză? Poate vă răspunde unul dintre cei care vin după mine, să vorbească aici”, a afirmat Rareş  Bogdan.

Cât privește direcția spre care se va îndrepta filiala PNL Bihor, Ilie Bolojan afirmase în urmă cu ceva vreme că va discuta în cadrul filialei, după alegerile interne de astăzi. Mai mult, la acea vreme, Bolojan a explicat care sunt avantajele fiecăruia dintre cei doi candidați la șefia partidului, dar fără a da de înțeles că unul este mai bun decât celălalt.

Bolojan despre Orban: „Are o experiență mai mare”

Articolul precedentGloria și decăderea României la Jocurile Olimpice
Articolul următorLicitația pentru tronsonul 3 al autostrăzii Pitești-Sibiu a fost contestată