Accidente în serie pe Autostrada Soarelui, șapte mașini implicate

Vineri, tot pe A2, peste 50 de autovehicule au fost implicare într-un acident în lanț

Drumul spre mare, „Autostrada Soarelui” București – Constanța, unul dintre cele mai circulate trasee din perioada estivală a fost din nou blocat, în două puncte diferite, ambele în județul Călărași, la Dâlga, respectiv Dragoș-Vodă, anunță Info Trafic. În primul accident au fost implicate două autovehicule, în timp ce la al doilea au fost cinci autoturisme.

„La kilometrul 83+500 metri, pe Autostrada A2 pe sensul dinspre București către Constanța, în zona localității Dâlga, județul Călărași, cinci autovehicule au fost implicate într-o coliziune. În urma accidentului, două persoane au suferit leziuni, urmând să fie evaluate pentru a se stabili dacă se impune transportul la spital. Circulația se desfășoară prin dirijare, pe banda de urgență”, au transmis cei de la Info Trafic.

Potrivit aceleiați surse, circulația fost reluată și din fericire niciuna dintre persoanele aflate în cele cinci autoturime nu au suferit vătămări care să necesite transportul al spital.

Accidentele de azi, de pe Autostrada Soarelui, vin după cele două de vineri, ambele în zona orașului Medgidia, unul pe sensul spre Constanța, în care au fost implicate peste 50 de autoturisme, în care 16 persoane (7 copii) au avut nevoie de spitalizare. Tot vineri, la numai câteva ore după acest accident, în același loc, dar pe celălalt sens, trei autoturisme. Niciuna dintre cele 11 persoane implicate în accident nu au fost rănite.

Cum poate fi evitat carambolul

Pilotul Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat la Digi 24 ce trebuie să facem pentru a evita o astfel de situație, pe care o pune pe seama „efectului de turmă”. Totodată acesta a precizat că este important ca fiecare șofer să înțeleagă ceea ce se i se poate întâmpla în timpul condusului.   

„Adică dacă ceilalți merg mai repede înseamnă că se poate și eu sunt ăla fraier care merge prea cuminte. Și atunci încep să merg mai tare. Fiecare îl influențează pe cel de lângă el și începem să mergem din ce în ce mai tare și mai apoape de cel din față. La asta tinde subconștientul. E efectul de turmă”, a spus Titi Aur. Mai mult, acesta menționat un lucru extrem de util șoferilor, și care poate fi definitoriu pentru evitarea unor accidente dramatice, adică distanța față de celelalte mașini ar trebui să fie jumătate din viteză, în metri. Adică, la o viteză de 90 de kilometri pe oră, distanța față de mașina din față ar trebui să fie de 45-50 de metri, tocmai pentru a permite mașinii să aibă timpul și spațiul necesare pentru frânarea în condiții de siguranță.

O singură zi, două accidente pe A2 și unul pe A3

Articolul precedentSindicaliștii lui Rădoi cer ajutor în Europa
Articolul următorRomânii din Germania se mobilizează pentru ajutorarea sinistraților din Apuseni. Vezi cum poți contribui