sursă foto: szekelyhon.ro

István Beke și Zoltan Szőcs, cei doi maghiari care au dorit să detoneze o bombă în România,  vor fi „răsplătiți” de Asociația  Civică Pál Vasvári, cu sediul la Budapesta, deoarece „au luptat pentru „Ținutul Secuiesc”, anunță Fanatik. Ei au fost condamnați la cinci ani de închisoare pentru terorism, în 2015. Au încercat să detoneze bomba chiar la parada de Ziua Națională a României, sub pretextul apărării „Ținutului Secuiesc”. Au fost eliberați condiționat în 2015, iar acum vor primi premiul „Pál Vasravi” din partea asociației cu același nume, pentru curajul de a „salva” acest ținut.

Festivitatea va avea loc vineri, 20 mai, la Budapesta, iar senatorul Laszlo Fejer din partea Uniunii Democrată Maghiară din România(UDMR) va fi prezent, relatează presa maghiară. Cei doi erau în atenția Serviciului Român de Informații, fiind cunoscuți ai grupării extremiste „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” . Singura investiție a Ungariei pe teritoriul României, blocată de autoritățile noastre, a fost finanțarea agricultorilor prin Transilvania, prin proiectul Kos Karoli. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că finanțarea fermierilor maghiari din Transilvania este suspendată.

Cum își manifestă Ungaria „respectul” față de România

 „Ministerul Afacerilor Externe(MAE) a subliniat constant în dialogul cu partea ungară pe acest subiect că acordarea de asistență economică depășește sfera tratamentului preferențial care poate fi oferit de către un stat pentru minoritatea sa înrudită de pe teritoriul altui stat. Conform standardelor acceptate la nivel internațional, reflectate și în Raportul Comisiei de la Veneția privind tratamentul acordat de un stat minorității sale înrudite de pe teritoriul altui stat, adoptat cu ocazia celei de a 48-a reuniuni plenare a Comisiei de la Veneția” (19-20 octombrie 2001), au transmis oficialii MAE, într-o adresă privind accesul liber la informație.

Articolul precedentGuvernul bulgar oferă lecții lui Ciolacu și Ciucă. Ce măsuri anticriză urmează să fie aplicate în Bulgaria
Articolul următorMunca lui Piedone i-a unit pe locuitorii din Sectorul 5. Se anunță al doilea miting de susținere pentru fostul primar
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”