Sursa foto: Facebook/Anton Pisaroglu
Sursa foto: Facebook/Anton Pisaroglu

În contextul scandalului referitor la intonarea imnului Ținutului Secuiesc după meciul de hochei dintre România și Ungaria, analistul politic și vicepreședintele Federației Române de Rugby, Anton Pisaroglu, a afirmat că ”aspecte din ce în ce mai îngrijorătoare ies la iveală”.

De asemenea, Anton Pisaroglu a cerut demisia ministrului Sportului, Eduard Novak, dar și pe cea a ministrului Mediului, Tanczos Barna.

Anton Pisaroglu: ”Aspecte din ce în ce mai îngrijorătoare ies la iveală în legătură cu situația de la meciul de hochei România – Ungaria”

Într-un text publicat pe contul de Facebook, analistul politic a precizat că, în anul 2012, singurul sportiv român component al naționalei de hochei under 16 a fost umilit și bătut în vestiare de coechipierii săi maghiari după un meci chiar de ziua națională a României, pentru că le-a atras atenția acestora că sunt și ei români.

Anton Pisaroglu s-a arătat revoltat și indignat, făcând referire la ”acel tânăr care a fost persecutat în țara sa pentru că este ROMÂN, sub ochii antrenorului, staff-ului echipei”.

Cât de singur trebuie să se fi simțit și cât de dezamăgit! Faptele au avut loc pe timpul în care președinte al Federației de hochei era actualul ministru Tanczos Barna, în treacăt fie spus, prezent la manifestarea sportivă în care România a fost dezonorată, fără să aibă vreo reparatorie intervenție corectă, demnă de un ministru”, se arată în textul publicat pe contul de socializare.

”Nu există Ținutul Secuiesc! Eduard Novak și Tanczos Barna trebuie să demisioneze!”

Pisaroglu a adăugat că toate acestea au putut să se întâmple pentru că oamenii politici din PSD și PNL au făcut alianțe de conjunctură, au dat dovadă de lipsă de verticalitate și de bărbăție politică, lăsând UDMR să își urmărească agenda autonomiei.

Analistul politic a citat articolul 1 din Constituție, precizând că România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.

Articolul precedentAvertismentul medicului Jurma: Un nou val de COVID-19 va lovi România
Articolul următorPrimarul Kievului: ”Putin ar putea să folosească o armă nucleară tactică”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time