Informația privind intonarea imnului Ținutului Secuiesc la meciul de hochei dintre România și Ungaria s-a rostogolit. E adevărat, Ungaria a încheiat victorioasă, iar din galeria acesteia a făcut parte și fostul ministru al Mediului, Barna Tanczos. Nu mai spunem ce naționalitate e, că doar sângele apă nu se face!

Într-o țară condusă de oameni „aproape normali”, până acum am fi avut nu doar declarații oficiale, ci și sancțiuni. Este vorba despre încălcarea Constituției, nu doar de „orgoliul naționaliștilor”. Federația Română de Hochei așteaptă să vadă ce spune ministrul Eduard Novak, ca apoi să șție ce spune publicului. Acum, rămâne întrebarea: în ce limbă va face ministrul Eduard Novak această declaratie? Este la conducerea Ministerului Sportului din partea UDMR. Face drumuri dese la Budapesta. Visul lui este să aibă o strategie națională de sport după modelul de la Budapesta. A spus-o la învestire! Credeți că știe Constituția României sau pe cea a Ungariei?

Să fim serioși, acest incident poate fi tranșat direct de Consiliul Național de Combatere a Discriminării, de instituțiile sportive, de noi toți, cei care „ne dăm cu capul de pereți”, să arătăm că suntem naționaliști, dar nu doar pe Facebook.

De ce a ajuns ministrul Eduard Novak să fie ironizat și supranumit „ministrul cu imagine bună”

Ministrul Eduard Novak se află în mijlocul unui scandal de imagine imens. În urmă cu câteva luni a apelat la o firmă de recrutare îndoielnică, pentru a găsi oameni specializați în comunicare. Hastagnews.ro a relatat în mod savuros metoda de recrutare. Au fost angajate două doamne: Ionela Roșca Nedelea, pe care reporterii de la Cancan.ro au surprins-o la scurt timp după „recrutare” în ipostaze nu tocmai decente alături de șeful său(n.r. ministrul Eduard Novak) și Eveline Păuna, care se autointitulează scriitoare și jurnalistă. Cea din urmă a demisionat la scurt timp după ce a colega sa a fost prinsă în apartamentul șefului Eduard Novak. Potrivit surselor noastre autorizate, Eveline Păuna ar fi fost dezamagită de preferințele ministrului Sportului și s-ar fi simțit „necurtată”. În mandatul de numai o lună, niciuna dintre consilierele lui Eduard Novak nu s-a remarcat cu vreo acțiune pentru care au fost plătite, ci doar cu poze penibile pe Facebook, în scop personal, nu profesional.

Data viitoare, dați-le test scris și oral, domnule ministru! Recrutarea doar pe bază de CV dăunează grav imaginii publice, iar dumneavoastră ați simțit-o pe pielea dumneavoastră!

Revenind la imnul Ținutului Secuiesc: Se pot da sancțiuni

Amenzile pentru arborarea drapelului sau luarea în derâdere a imnului național pe teritoriul României se consideră încălcare a suveranității, ofense aduse însemnelor naționale. Sunt considerate contravenții, iar amenzile sunt cuprinse între 500 și 5000 de lei. Mai mult decât atât, la Senat există un proiect de lege prin care se dorește transformarea acestor fapte în infracțiuni.

Până atunci, le sugerăm și celorlalți politicieni, dornici de imagine publică pe baza acestui incident, să studieze de câte ori se confruntă românii din Transilvania cu incidente similare celui de la Campionatul Mondial de Hochei. Recrutați consiliere bune de imagine și informați poporul, dacă vă numiți „naționaliști”.

Vă recomandăm să citiți și: Federaţia Română de Gimnastică nu a învăţat nimic despre eşec şi succes. Cere bani oamenilor pe Facebook pentru a trimite gimnastele la competiţii, dar le abandonează la prima accidentare

Articolul precedentInițiativă USR: Activitatea PFA este reglementată ca vechime în muncă și specialitate
Articolul următorOMS: Ratele de supraponderabilitate și obezitate au atins proporții ”epidemice” în Europa
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”