Sursa foto: Facebook/ Andrei Postică-Senator USR
Sursa foto: Facebook/ Andrei Postică-Senator USR

Persoanelor fizice în calitate de PFA le va fi recunoscută perioada în care au desfășurat activități ca vechime în muncă, respectiv vechime în specialitate.

Proiectul legislativ a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Inițiativa legislativă a fost depusă de deputatul USR Beniamin Todosiu și de senatorul USR Andrei Postică

Primul proiect de lege, în calitate de inițiator, PROMULGAT de președintele României. S-a făcut DREPTATE pentru specialiștii care lucrează cu PFA.

Legea prin care activitatea economică desfășurată ca PFA se adună la anii de pensie și, după caz, este considerată vechime în specialitate a fost PROMULGATĂ de președinte”, a precizat senatorul USR, pe contul de Facebook.

Legea va produce și efecte anterioare publicării ei, dacă se îndeplinesc aceste două condiții:

  1. contribuțiile la nivelul a 12 salarii minime brute pe economie au fost plătite.
  2. PFA-ul a avut un singur CAEN principal, pentru a putea fi corelat domeniul de activitate cu vechimea în domeniul studiilor.

Conform declarației, peste 25.000 de PFA-uri au fost înfiiţate în primele zece luni ale anului 2021, în creştere cu 31% faţă de perioada similară a anului 2020. În total, în România sunt active aproximativ 415.000 de PFA-uri.

Senator USR, despre activitatea persoanelor care dețin PFA: ”Cred cu tărie că acest proiect va veni în sprijinul cetățenilor, al plătitorilor de taxe și impozite, indiferent de forma în care aleg să-și desfășoare activitatea.

Această propunere legislativă vine să repare o nedreptate făcută persoanelor fizice autorizate, a căror activitate economică nu este considerată vechime în muncă și în specialitatea desfășurată. Iar mai departe asistăm la o discriminare în ceea ce privește concursurile organizate de stat. Reparăm această nedreptate, cu atât mai mult cu cât PFA-urile cotizează la sistemul public de sănătate și de pensii la fel ca ceilalți contribuabili”, declara, în urmă cu ceva timp, senatorul USR Andrei Postică.

Articolul precedentLiderul UDMR din Camera Deputaților critică ieșirile unor lideri politici privind meciul de hochei unde s-a cântat imnul secuiesc
Articolul următorVIDEO | Toată lumea așteaptă ca ministrul cu „imagine” bună, Eduard Novak, să declare „ceva” în cazul incidentului de la meciul de hochei România -Ungaria. Încă nu știm în ce limbă va face precizările
Jurnalist full-time / Pesimist part-time