Sursa foto: Facebook/Andrei Postică
Sursa foto: Facebook/Andrei Postică

Combinatul siderurgic din Galați a înregistrat, în 2021, cea mai mare producție de oțel din ultimii 12 ani.

Combinatul Liberty Galați a anunțat un nivel-record de producție anuală, cel mai mare din 2010 până în prezent, în timp ce Furnalul nr. 5 a obținut cele mai mari volume de când a fost pus în funcțiune, în 1978, transmite publicația Viața Liberă, citează G4 Media.

Compania a raportat un volum total de producție de 2.35 milioane de tone de oțel și continuă să crească nivelul, în paralel cu procesele de retehnologizare și reducere a amprentei de carbon, se precizează în comunicat.

Senator USR din Galați: ”Pentru vocile care încă afirmă că industria românească nu există, stagnează sau dispare, cifrele dovedesc contrariul”

Faptele vorbesc: Combinatul siderurgic din Galați a înregistrat, în 2021, cea mai mare producție de oțel, din ultimii 12 ani. Pentru vocile care încă afirmă că industria românească nu există, stagnează sau dispare, cifrele dovedesc contrariul. Alături de nivelul-record de producție anuală, Combinatul Liberty Galați pune accent și pe protecția mediului, pe aerul pe care gălățenii îl respiră și pe reducerea poluării, micșorând, de la an la an, amprenta de carbon”, a scris, pe contul de Facebook, senatorul Andrei Postică.

Recordul de producție anuală este însoțit de grija față de mediul înconjurător și reducerea amprentei de carbon

Producția-record de anul trecut este un pas important în misiunea noastră de a obține nu doar volume mai mari, ci și oțel de calitate, cu amprentă redusă de carbon. Continuăm eforturile de a crește nivelul de producție până la 3 milioane de tone anual, iar după implementarea planurilor de transformare Greensteel, ne propunem să atingem un nivel mai ambițios, de 4 milioane de tone”, a declarat, pentru sursa citată, Prasanta Mishra, Executive Director Liberty Galați.

Articolul precedentPartenerul Elenei Udrea cere ajutor de la Renate Weber: ”Sunteți mamă, luptați că o mamă!”
Articolul următorPrimarul Sectorului 5 și puterea exemplului. Piedone a pus schele pe blocurile care urmează să fie anvelopate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time