Sursă foto: Instagram / Vitali Klitschko
Sursă foto: Instagram / Vitali Klitschko

Primarul Vitali Klitschko s-a arătat îngrijorat de posibilitatea ca Putin să folosească o armă nucleară tactică asupra Kievului.

Primarul Kievului și-a arătat îngrijorarea într-o declarație făcută astăzi, 12 mai, pentru postul CNN.

Vitali Klitschko a precizat că Ucraina are nevoie de implicarea și ajutorul Statelor Unite şi ţărilor europene

Siguranţa este principala prioritate în acest moment. Desigur că ne facem griji şi sperăm că luptătorii noştri ne apără, dar riscul este încă prezent şi fără partenerii noştri, fără Statele Unite şi ţările europene nu putem supravieţui”, a declarat primarul Capitalei Kiev pentru CNN, conform Gândul.ro.

Conform sursei citate, edilul ucrainean a mai spus că nu există „nicio îndoială” că „principala ţintă” a Rusiei este Kievul.

Primarul îi avertizează pe rezidenţii care se întorc în Capitală să fie precauţi

În calitate de primar al Kievului, le spun oamenilor că este un risc personal, că nu putem oferi garanţii. Atâta timp cât există război în Ucraina, nu putem oferi garanţii niciunui ucrainean”, a spus  Klitschko.

Edilul a ținut să emită un nou avertisment, declarând că Rusia ar putea ataca „în orice secundă”. Kliciko a adăugat că războiul „a schimbat viaţa tuturor” și speră că se va sfârși cât mai curând posibil.

Este a 78-a zi de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Ucrainenii înaintează spre granița cu Rusia la nord-est de Harkov. Zeci de tancuri și blindate rusești au fost distruse în timp ce încercau să treacă pe un pod de pontoane.

Articolul precedentAnalist politic: ”Nu există Ținutul Secuiesc! Nu există imnul Ținutului Secuiesc!”
Articolul următorMugur Isărescu: Nu noi stabilim prețurile la petrol, gaze. Să ne vedem de lungul nasului, ca să spun așa
Jurnalist full-time / Pesimist part-time