Sursa foto: Facebook: Ioan Mircea Pașcu-Fostul Ministru al Apărării
Sursa foto: Facebook: Ioan Mircea Pașcu-Fostul Ministru al Apărării

Ioan Mircea Pașcu, fostul ministru al Apărării Naționale, a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că Rusia este, în prezent, ”înțepenită în Ucraina”.

În același timp, conform declarațiilor, președintele rus, Vladimir Putin, pare foarte preocupat de situația gravă pe care a creat-o.

Fostul ministrul al Apărării a vorbit și despre situația Republicii Moldova, precizând că acest stat nu poate fi atacat militar de către Rusia, cel puțin în momentul de față

Ministrul a explicat faptul că Republica Moldova poate să fie destabilizată cu ușurință, ceea ce înseamnă că rămâne vulnerabilă la operațiuni speciale, dar nu la operațiuni militare propriu-zise, pentru că rușii sunt angajați complet în celelalte zone unde nu reușesc să obțină ce și-au propus.

Ei s-au concentrat pe anumite zone părăsind Kievul. Ca atare, Rusia s-a împotmolit în Ucraina, este înțepenită acolo”, a declarat Ioan Mircea Pașcu

Ioan Mircea Pașcu: ”Putin nu este în largul lui. Rusia s-a împotmolit în Ucraina”

Situația din Ucraina a devenit una foarte complexă. Este clar că Ucraina rezistă, fiind sprijinită masiv din afară. Cred că problema principală este pentru Rusia, să găsească o soluție din această situație, pe care a creat-o singură și nesilită de nimeni”, a declarat, pentru Gândul, Ioan Mircea Pașcu.

Președintele rus are de dat explicații poporului său. Ioan Mircea Pașcu: ”Putin nu a obținut nimic, decât morți și distrugeri, și de-o parte și de cealaltă”

El trebuie să le spună rușilor de ce a intrat acolo și ce a obținut. Ori el nu a obținut nimic, decât morți și distrugeri, și de-o parte și de cealaltă. Pierderile sunt mari și pentru Rusia, iar asta poate influența opinia publică, așa cum s-a întâmplat în Uninea Sovietică, pe timpul invaziei din Afganistan, când au murit foarte mulți soldați ruși”, afirmă fostul ministru al Apărării.

Articolul precedentAlarmant. România ar putea ajunge la 15 milioane de locuitori în anul 2050
Articolul următorO educatoare din Pitești este acuzată că a lovit mai mulți copii. Tatăl unei fetițe: ”Copila acuza dureri în jurul zonei intime”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time