Foto: Pixabay.com

Începând de luni, 16 mai, se dă startul vaccinării cu a patra doză de vaccin anti-COVID. Conform unui anunț făcut de Ministerul Sănătății, serul folosit va fi Pfizer.

Românii de peste 18 ani pot face, începând din 16 mai, a patra doză de vaccin anti-Covid cu serul de la Pfizer BioNTech, a anunțat, astăzi, 11 mai, miercuri Ministerul Sănătății.

Vaccinarea cu a patra doză se face la cerere, la cabinetele medicilor de familie

Administrarea dozei a patra de vaccin Pfizer este posibilă doar pentru cei care au făcut primele trei doze cu un vaccind de tip ARN mesager (Pfizer sau Moderna), potrivit unui comunicat MS.

Vaccinarea cu doza a patra urmează recomandările EMA și ECDC și va începe din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie, mai arată comunicatul, conform Digi 24.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager

Important de menționat este faptul că vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.

De asemenea, este recomandată  efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Articolul precedentMinistrul Apărării: ”Au fost depuse 1400 de dosare pentru posturile de rezervişti voluntari”
Articolul următorAlarmant. România ar putea ajunge la 15 milioane de locuitori în anul 2050
Jurnalist full-time / Pesimist part-time