Vaccinare
Vaccinare. Sursa foto: ulbsibiu.ro

Autoritățile daneze au anunțat că vor întrerupe, pentru o perioadă limitată de timp, campania de vaccinare împotriva Covid-19, informează news.ro.

Danemarca, țara unde aproape toată populația a optat pentru imunizare împotriva coronavirusului, a ridicat toate restricțiile în urmă cu două luni, iar numărul de cazuri de Covid-19 a scăzut considerabil.

„Ne aflăm într-o poziţie bună. A venit primăvara şi avem un bun control asupra epidemiei (covid-19), care pare să se atenueze. Acesta este motivul pentru care închidem programul de vaccinare în masă împotriva covid-19”, a precizat Bolette Soborg, reprezentană a Agenției daneze a Sănătății.

O vară fără Covid-19. Ce ne va aștepta din toamnă. OMS trage un semnal de alarmă

Potrivit autorităților daneze, 81% dintre danezi și-au făcut schema completă, iar 61% au optat și pentru doza cu numărul trei. De asemenea, numărul persoanelor spitalizate a scăzut considerabil în ultimele luni.

Soborg a anunțat că din toamnă va începe, din nou, campania de vaccinare pentru persoanele care nu au reușit să se imunizeze împotriva Covid-19. Reamintim că în Danemarca, varianta Omicron a făcut ravagii, motiv pentru care autoritățile și-au intensificat campania de vaccinare.

Mai exact, imunizarea împotriva virusului a început de la cinci ani și a accelerat accesul la doza booster. De asemenea, s-a propus al doilea booster, doza numărul patru, pentru persoanele vulnerabile, cu doar 14 zile înainte de ridicarea tuturor restricțiilor impuse.

Marți, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a precizat că majoritatea țărilor au devenit „oarbe” cu privire la testarea și supravegherea infecțiilor cu Covid-19.

 „Pe măsură ce numeroase ţări reduc testarea, OMS primeşte din ce în ce mai puţine informaţii despre transmitere şi secvenţiere”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit OMS, ratele de testare la nivel mondial au scăzut cu 70% până la 90%. Directorul executiv al FIND Bill Rodriquez, o organizație ce colaborează cu OMS, a precizat că întreaga omenire a lăsat „garda jos” în fața virusului, iar în toamnă va urma valul șase.

„Avem o abilitate fără precedent de a şti ce se întâmplă. Şi cu toate acestea, în prezent, pentru că testele au fost primele victime ale deciziei globale de a lăsa garda jos, devenim orbi faţă de ceea ce se întâmplă cu acest virus”, a declarat acesta.

Citește și: Foametea, mai periculoasă decât Covid-19. Locuitorii din Shanghai, între viață și moarte

Articolul precedentDe ce nu a fost prezent și Florin Cîțu la Kiev. Rareș Bogdan: „Avea deja o vizită programată”
Articolul următorVirgil Popescu a făcut anunțul mult așteptat. Ce se va întâmpla în România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.