Sursa foto: Facebook/ captură video ( PNL)

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a explicat, la Digi24, de ce Florin Cîțu nu a fost în vizită la Kiev alături de premierul Ciucă, președintele PSD și ministrul de Externe.

Acesta a precizat că fostul lider liberal avea deja o vizită programată și organizată, ceea ce a făcut imposibilă o modificare a evenimentului. Bogdan a spus că Florin Cîțu va fi prezent miercuri la Kiev, precizând că vizita sa va avea loc la toate standardele anunțate înainte.

De asemenea, europarlamentarul a mai spus și de ce vizita demnitarilor români în Kiev a fost anunțată după momentul în care ea avea loc.

Nicolae Ciucă i-a cerut lui Zelenski să respecte minoritatea românească din Ucraina

„Premierul și echipa domniei sale au considerat din rațiuni de securitate evident că este mult mai bine ca această vizită să fie anunțată abia după momentul în care ea va avea loc, tocmai pentru a nu trezi reacții ostile, grave, agresive din partea unei Rusii care se află în acest moment într-o agonie evidentă”, a precizat Rareș Bogdan, potrivit Digi24.

Oficialul a afirmat că vizitele politicienilor români în Ucraina reprezintă o dovadă clară că România sprijină pe ucraineni în lupta împotriva Rusiei.

„Oricât de mulți oficiali români de înalt nivel vor fi prezenți la Kiev, nu poate fi decât o dovadă că România sprijină, înțelege agresiunea rusă asupra Ucrainei suverane și independentă și de asemenea sprijină populația Ucrainei și oficialitățile de la Kiev. Deci nu este nimic rău că acolo se vor afla oficiali români chiar și două zile consecutiv sau se vor afla și alți oficiali români din partea altor partide politice”, a mai spus Rareș Bogdan.

Acesta a reamintit faptul că vizita lui Ciucă și a lui Marcel Ciolacu a fost pregătită cu săptămâni în urmă, precizând că o astfel de vizită nu se poate face cu „surle și strâmbițe.”

„Ea fost făcută prin Polonia. Cei doi oficiali români au ajuns din Polonia”, a concluzionat Rareș Bogdan.

Marți, Premierul Nicolae Ciucă, președintele PSD Marcel Ciolacu și ministrul de Externe Bogdan Aurescu au efectuat o vizită oficială în Ucraina. Aceștia sau întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu premierul Denis Șmihal, și președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk.

Citește și articolul: Rareş Bogdan, atac furibund la adresa USR: Sigur că e uşor frustrant să fii în afara jocului de putere

Articolul precedentBulgaria rămâne fără gaz. Gazprom a întrerupt livrările
Articolul următorSe suspendă vaccinarea împotriva Covid-19
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.