Sursa foto: Facebook/Bihoreanul
Sursa foto: Facebook/Bihoreanul

Zeci de arbori au fost defrișați într-un cartier din Oradea, reducând semnificativ spațiul verde de care au nevoie locuitorii orașului.

Acțiunea a avut ca scop amenajarea unei piste de role și skateboard.

Peste 40 de copaci dintr-o zonă verde aflată pe malul drept al Crișului Repede au fost tăiați pentru a face loc unei piste de pump-track, adică un traseu circular pentru biciclete, role și skateboard-uri, anunță Bihoreanul, citat de G4 Media.

Arborii au fost tăiați pentru amenajarea unei piste de pump-track

Va fi o pistă de pump-track acolo, pentru care au fost tăiați 31 de pomi fructiferi, din care 28 pruni și 3 meri, și 10 arbori, printre care 4 nuci, un duglas, un salcâm, un castan, un dud, un tei și un cireș”, a declarat directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiș.

Chiar dacă n-au fost defrișați toți arborii din zonă, suprafețele umbrite, unde pe timpul verii copiii și adulții pot sta în aer liber, s-au redus semnificativ, mai arată sursa citată.

Mai multe zone verzi au dispărut din Oradea

În anii trecuți au tăiat copaci ca să facă terenuri de baschet, apoi zonă de fitness. Eu nu zic că nu sunt bine venite, dar în loc de două terenuri de baschet, poate era suficient unul și pe amplasamentul celuilalt să se facă pista asta, iar copacii să rămână în picioare”, susține un bihorean.

Asociația Consiliul Consultativ Cetățenesc Bihor: ”Să va fie rușine!!! În 2022 să faci așa ceva. Să nu consulți populația. Să razi 41 de copaci maturi”

Coridorul  verde al Crișului apare doar în documentațiile stufoase pentru fonduri europene, a precizat Asociația Consiliul Consultativ Cetățenesc Bihor.

Tocmai ce au făcut inventarul zonelor  verzi din oraș, tocmai ce am văzut că au fost tăiați mii de copaci maturi! fără a fi plantați alții. Oricum durează 30 de ani să crească un pomișor, să aibe coronament, să dea oxigen și răcoare. Tocmai am văzut că suntem deficitari la spații verzi și că ne imbolnăvim și murim în cauza poluării!

Cresc exponențial bolile datorate poluării, mor orădeni zilnic!!

Autoritățile ne cresc calitatea vieții prin a tăia arbori pentru a face UN PUMP TRACK!!

Să va fie rușine!!! În 2022 să faci așa ceva…să nu consulți populația, să razi 41 de copaci maturi...”, se arată în textul publicat astăzi, pe pagina de Facebook.

Articolul precedentDescinderi la două „ghicitoare” din Ploiești
Articolul următorAvertismentul medicului Jurma: Un nou val de COVID-19 va lovi România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time