Sursă Foto: ISU Suceava
Sursă Foto: ISU Suceava

Franța a decis să trimită vehicule și echipamente de intervenție, dar și alimente, la hub-ul european de la Suceava pentru Ucraina.

Potrivit comunicatului transmis de Ambasada Franței la București, cel de-al treilea convoi de ajutoare ar urma să ajungă în țara noastră vineri, 12 mai.

Printre ajutoarele trimise de francezi se numără 115 tone de echipamente şi alimente şi șase vehicule pentru stingerea incendiilor, modernizate la standardele ucrainene.

De asemenea, ucrainenii vor primi șase ambulanțe 4 x 4 şi un autovehicul dotat cu aparat mobil de radiologie, în sprijinul echipelor medicale desfăşurate pe teren.

Sprijinul pentru Ucraina continuă. Zeci de țări au trimis mii de tone de alimente persoanelor în nevoi

Printre echipamentele de urgență se numără 36 de km de furtun de incendiu, 56.000 de litri de lichid folosit pentru combaterea incendiilor de hidrocarburi, precum şi peste 20.000 de raţii de alimente, reprezentând 40.000 de mese, informează Agerpres.

Reamintim că hub-ul umanitar din Suceava a devenit funcțional pe 9 martie, fiind prezenți atunci Janez Lenarcic – comisarul european pentru gestionarea crizelor, Fabrizio Curcio – şeful Departamentului de Protecţie Civilă, structură din cadrul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri din Italia şi secretarul de stat Raed Arafat – şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Prima contribuție a Franței la hub-ul umanitar din Suceava a fost pe 21 martie, find tirmise echimpamente pentru situații de urgență.

Din primul convoi au făcut parte 11 mașini pentru stingerea incendiilor și 16 autospeciale de intervenţie. De asemenea, au fost transportate 49 de tone de de echipamente medicale şi de salvare.

Al doilea convoi a constat din 21 de ambulanțe noi, acestea fiind achiziționate cu sprijinul autorităţilor locale franceze şi al companiilor

Citește și articolul: Vasile Dîncu face dezvăluiri: Primesc zilnic zeci de mesaje să nu sprijinim Ucraina

Articolul precedentPiedone, mesaj către Nicușor Dan: „Împărate, voi continua să fac imposibilul posibil pentru comunitatea care m-a ales primar”
Articolul următorMinistrul Virgil Popescu: Atât timp cât vom depinde de gazul rusesc, nu cred că preţul va ajunge la nivelul din 2021
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.