Captură video/Youtube/Digi24
Captură video/Youtube/Digi24

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat că zilnic primeşte mesaje pentru ca România să nu sprijine Ucraina, ”pentru că nu este treaba noastră”. Ministrul a explicat că suntem cu toţii responsabili, fiind treaba fiecăruia, deoarece indiferenţa poate ucide.

”Astăzi ne dăm seama tot mai mult că indiferenţa poate să ucidă. Ne lovim de o teorie care a apărut despre neutralitate. Primesc zilnic zeci de mesaje să nu sprijinim Ucraina pentru că nu este treaba noastră, că de ce să intrăm noi într-un conflict. Este treaba noastră, a fiecăruia. Sigur că totalitarismele au greşit atunci când au construit vinovăţii colective, găsind duşmani comuni, dar astăzi putem să spunem un singur lucru: nu suntem toţi vinovaţi, dar suntem toţi responsabili”, a declarat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu: Am făcut o diplomaţie fără perspectivă

Vasile Dîncu a afirmat că a crezut într-o ”pace eternă”, subliniind că ura, câteodată este o emoţie mai puternică care uneori uneşte mai mult decât iubirea.

”Am crezut într-o pace eternă, am făcut o diplomaţie fără perspectivă şi am crezut, am ascuns răul care exista în această perioadă şi am crezut că totul va fi bine, nu va mai exista crimă, nu va mai exista război şi că lucrurile vor merge spre un progres pentru care nu trebuie să facem nici jertfe şi nici să acţionăm (…) Răul poate să se banalizeze, răul se poate banaliza nu pentru că este ceva banal, ci pentru că poate fi făcut de oameni care la un moment dat nu înţeleg mersul lumii, care sunt robi ai unui sistem care în faţa problemelor evadează în ură. Ura, câteodată este o emoţie mai puternică care uneori uneşte mai mult decât iubirea (…)”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a afirmat recent că nu sunt date conform cărora Rusia ar planifica un atac la gurile Dunării sau asupra Republicii Moldova, dar autorităţile române sunt „vigilente” şi flancul estic al NATO este pregătit pentru orice. Ministrul Apărării Naţionale a spus că, deşi nu există date care să indice că va exista „un atac al Rusiei la gurile Dunării sau la adresa Moldovei”, iar multe declaraţii sunt unele „politice”, acţiunile Rusiei, care a atacat recent Odesa, sunt de natură a îngrijora.

Prețul apei din România depinde de atragerea de fonduri europene

Articolul precedentSupercom SA, firma acuzată de autorități că otrăvește Mediul, raportează cifre de afaceri spectaculoase. Cum aduc gunoaiele profit(II)
Articolul următorMircea Geoană avertizează: Următoarele săptămâni ale războiului vor fi decisive