Sursa foto: Facebook

Războiul din Ucraina va intra într-o fază decisivă în următoarele săptămâni, a avertizat Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. „Intrăm într-o fază decisivă a războiului pe care Rusia l-a pornit împotriva Ucrainei. Anticipăm că următoarele săptămâni vor fi decisive, chiar dacă războiul se va întinde pe o perioadă mai lungă”, a declarat Mircea Geoană. Secretarul general adjunct al NATO a subliniat că Alianţa nu se aşteaptă la escaladarea conflictului şi la implicarea NATO.

„Nu vedem, din punct de vedere militar, că Rusia vrea sau poate să escaladeze conflictul, mai ales cu NATO. Probabil faptul că NATO a mobilizat forţe semnificative suplimentare pe flancul estic, că am activat pentru prima dată în istorie planul defensiv pentru ţările estice, a fost descurajant”, a spus Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană: „Ne-a surprins curajul incredibil al ucrainenilor”

Este de aşteptat ca războiul să continue în Ucraina, a mai avertizat Mircea Geoană. Secretarul general adjunct al NATO a mai subliniat că războiul va continua, cu mai mare intensitate şi mai multe victime probabil, dar nu se vede un risc de escaladare între Rusia şi NATO. „De asemenea încercăm să evităm un astfel de scenariu”, a explicat Mircea Geoană. Secretarul General Adjunct al alianței a explicat că armata Kievului a fost antrenată de trupele occidentale încă din 2014, de la anexarea Crimeei.

Potrivit lui Mircea Geoană, Ucraina, ca forţă militară, a ajuns la un standard cvasi-NATO, în timp ce Rusia a rămas o armată post-sovietică. „Ucraina, ca forţă militară, a ajuns la un standard cvasi-NATO, în timp ce Rusia a rămas o armată post-sovietică. Cred că diferenţele în calitatea leadershipului în domeniul militar nu ne-au surprins. Ne-a surprins curajul incredibil al ucrainenilor, al tuturor, nu doar al armatei. Capacităţile de comunicare ale preşedintelui Zelenski şi ale echipei sale”, a spus Geoană.

”Intenția noastră este să continuăm să ajutăm Ucraina să se apere de agresiunea rusă”, a precizat secretarul general adjunct al NATO.

Kelemen Hunor: ”Ar trebui să modificăm Constituța”

Articolul precedentVasile Dîncu face dezvăluiri: Primesc zilnic zeci de mesaje să nu sprijinim Ucraina
Articolul următorMinisterul Sănătăţii anunţă construirea Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi