Sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor
Sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că Uniunea va sprijini, în Senat, organizarea unui referendum de modificare a Constituției.

Într-o declarație oferită astăzi, 6 mai, la Cluj-Napoca, Kelemen Hunor a venit cu precizări referitoare la actuala coaliție guveramentală.

Este una stabilă și operațională, o coaliție mare care dispune de o majoritate mare în Parlament. Atunci când am lansat coaliția, am spus că, având o asemenea majoritate, ar trebui să modificăm și Constituția”, a spus Kelemen.

Prezent în cadrul ședinței CRU, liderul UDMR a precizat că Uniunea persistă în această idee de modificare a Constituției, dar, în actualul context, cauzat de războiul din Ucraina, nu o prezintă în fiecare zi, arată Știri pe Surse.

Kelemen Hunor: ”Fără penali în funcții publice a trecut de Camera Deputaților”

Nu renunțăm la acest lucru. Oricum se va organiza un referendum de modificare a Constituției pentru că USR are un proiect de modificare a Constituției – Fără penali în funcții publice, care a trecut de Camera Deputaților. Iar când Senatul va include pe ordinea de zi și noi vom sprijini acest referendum și cred că și ceilalți colegi din Senat. Deci, oricum se va organiza un referendum de modificare a Constituției”, a precizat Kelemen.

Liderul UDMR crede că USR vrea să arunce referendumul în campania electorală deoarece astfel de acțiuni politice au loc înaintea unor alegeri

Alegerile următoare vor fi europarlamentarele, în mai 2024. Trebuie să fim în stare să formulăm obiective pe termen lung, nu trebuie să ne concentrăm exclusiv pe rezolvarea problemelor cotidiene. Oamenii vor spriji partidele politice dacă văd că, pe lângă rezolvarea problemelor zilnice, partidele reprezintă eficient și interesele oamenilor, interesele întregii țării”, a explicat președintele UDMR.

Prin iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, USR a strâns peste un milion de semnături. Aceasta a fost adoptată de Camera Deputaților în iulie 2020.

Articolul precedentPNL crede că legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor ar putea fi corectată într-o lună
Articolul următorTransportatorii rutieri cer ajutorul Guvernului pentru a supraviețui creșterii prețurilor carburanților
Jurnalist full-time / Pesimist part-time