Sursă foto: Facebook/Daniel Fenechiu
Sursă foto: Facebook/Daniel Fenechiu

Parlamentul poate corecta într-o lună sau chiar în sesiune extraordinară, la nevoie, legea care elimină pensiile speciale pentru senatori și deputați.

Afirmația vine din partea liderului senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

Daniel Fenechiu: ”PNL a avut ca deziderat eliminarea pensiilor speciale și nu de azi, de ieri, de multă vreme”

Acesta a ținut să reamintească faptul că Partidul Național Liberal rămâne un susținător al eliminării pensiilor speciale.

Mai mult, în calitate de avocat, politicianul a precizat că trebuie așteptată decizia Curții, pentru a stabili care sunt motivele pentru care legea ar fi încălcat procedural regulile de emitere a unei asemenea legi.

În plus, ținând cont de toate obiecțiile CCR, trebuie revenit cu o procedură care să nu fie viciată.

În același context, Fenechiu a fost întrebat cum se face că nimeni din Parlament nu și-a dat seama anul trecut că procedura de adoptare a legii este neconstituțională sau dacă nu cumva parlamentarii au mizat tocmai pe faptul că documentul va pica la CCR.

Nu am văzut absolutamente nimic care la momentul respectiv să-mi tragă vreun semnal de alarmă, că ar exista vreo problemă. Chiar nu știu ce are în vedere Curtea, pentru că avea procedura de urgență declarată, avea rapoartele de rigoare, a avut o majoritate fantastică, adică exceptând 30 de parlamentari care s-au abținut să voteze, toți cei care au fost în sală au votat pentru, deci nu-mi dau seama ce s-a greșit acolo. Nu am sesizat la momentul respectiv nimic. Este posibil ca totul mergând pe repede înainte, fiind o presiune extraordinară, să-mi fi scăpat și mie ceva, însă nu am văzut nimic care să îmi dea o bănuială că ar fi neconstituțional. Vreau să vă asigur că în ceea ce privește PNL, în nici un caz nu ne-am dorit o formă care să pice la Curte”, răspunde Fenechiu, conform Știri pe Surse.

Legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor nu depinde de vacanța parlamentară

Fenechiu a ținut să adauge că, dacă proiectului i se dă caracterul de procedură de urgență, într-o lună, în mod așezat, această problemă poate fi rezolvată.

Dacă nu va fi o lună, poate fi o lună și jumătate. Dacă intrăm în vacanță, putem face o sesiune extraordinară”, conchide Fenechiu.

Articolul precedentKlaus Iohannis: România susține sancțiunile adoptate împotriva Rusiei
Articolul următorKelemen Hunor: ”Ar trebui să modificăm Constituța”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time