Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Gruparea de hackeri Killnet a spart site-ul Directoratul Național de Securitate Cibernetică și încearcă să creeze vulerabilități la paginile web ale PNL și USR.

Atacurile cibernetice ale hackerilor din gruparea Killnet vin în lanț.

Ieri, membrii grupului au spart paginile web ale PSD, Ministerului Apărării Naționale, Poliției de Frontieră și CFR Călători.

La ora scrierii acestui articol, site-ul Directoratul Național de Securitate Cibernetică nu este funcțional. Totuși, paginile web ale PNL și USR sunt încă accesibile, precizează publicația Gândul.ro.

Site-ul PSD a fost spart de către gruparea de hackeri Killnet

Într-un mesaj publicat ieri, 29 aprilie, pe internet, se anunță că pagina de internet a Partidului Social Democrat nu este funcțională.

Mesajul a fost publicat în limba engleză.

Site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federația Rusă. Departamentul IT al PSD a intervenit prompt și a repus site-ul în funcțiune. Cu această ocazie, PSD își reafirmă apartenența la valorile europene și occidentale. PSD condamnă invazia ilegală a Rusiei în Ucraina”, a transmis PSD.

Grupul de hackeri este unul pro-Rusia

Grupul de hackeri pro-Rusia Killnet a revendicat recent atacuri similare de tip DDoS asupra unor site-uri guvernamentale din Cehia, mai arată sursa citată.

Site-urile web ale Ministerului de Interne din Cehia, inclusiv cele ale Poliției și ale Departamentelor de pompieri au fost inaccesibile în data de 27 aprilie din cauza unui atac cibernetic al Killnet.

În urmă cu o săptămână, au fost afectate site-urile web ale Căii ferate cehe. De asemenea, au existat atacuri cibernetice și asupra unor aeroporturi regionale. Vizat a fost și un portal al administrației publice.

Articolul precedentEugen Tomac: ”Integrarea Republicii Moldova în UE este esenţială în contextul geopolitic actual”
Articolul următorRomânia se află pe locul trei în UE în ceea ce privește numărul amenzilor GDPR
Jurnalist full-time / Pesimist part-time