Captură video/Youtube/Digi24
Captură video/Youtube/Digi24

Atac cibernetic: astăzi dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată.

Aceste atacuri au fost de tip DDOS (distributed denial of service).

În acest context, ministrul Apărării a venit cu precizări, declarând că nu au fost afactate baze de date sau sistemul de comandă sau control.

Vasile Dâncu, optimist în legătură cu atacul cibernetic: ”Asemenea atacuri și în perioade fără război există, dar noi suntem pregătiți”

Nu a fost decât un atac la site-ul nostru de prezentare, pentru transparență și relații publice, deci, la o platformă exterioară, care nu are în spate nicio bază de date, nimic. Este un atac simbolic mai degrabă, care încearcă să arate că nu funcționează sau să îți plaseze ceva, un alt mesaj, contrar, așa se face în această zonă. A fost un atac care a blocat site-ul nostru de comunicare. Asemenea atacuri și în perioade fără război există, dar noi suntem pregătiți”, a precizat ministrul Apărării.

De asemenea, Dîncu a ținut să vină cu asigurări, precizând că diviziile de cyber-security din România sunt pregătite pentru asemenea atacuri.

În plus, în ultimii ani, nu a existat niciun atac major la baze de date sau la o instituție importantă a României, care să fi avut șanse de succes.

Ministrul Apărării: ”Diviziile noastre de cyber sunt pregătite. Avem o foarte bună strategie”

Vasile Dîncu a precizat că vor fi luate măsuri suplimentare, dacă va fi cazul.

Vedem originea atacului, gravitatea posibilă a lui. Ne vom gândi să vedem dacă nu avem vulnerabilități în acest sistem, dar așa se întâmplă peste tot. Cu siguranță că orice asemenea atac ne pune în gardă și vom încerca să prevenim viitoare atacuri”, a explicat Vasile Dîncu.

Articolul precedentMarcel Ciolacu, reacție la acuzațiile aduse de grupul de hackeri ruşi Killnet: E o greşeală acolo, sunt şi eu
Articolul următorUn clujean a vrut să fie plimbat cu ambulanța în oraș
Jurnalist full-time / Pesimist part-time