Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Mai multe site-uri guvernamentale, precum și cel al CFR au fost țintele unor atacuri cibernetice.

Anunțul a fost făcut astăzi, 29 aprilie, de Guvernul României.

Vineri dimineață, mai multe site-uri ale unor instituții din România, printre care și site-ul oficial al Executivului, cel al CFR Călători, precum și unul ce aparține unei instituții financiare, au fost vizate de atacuri cibernetice

Astăzi dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro și politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro și a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service). Specialiștii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții instituțiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Reprezentanți ai MapN au confirmat faptul că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro).

Cu toate acestea, atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN. Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului”, au transmis și reprezentanți ai MApN.

Accesul a fost restabilit în cursul acestei dimineți

Între timp, accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut, a anunțat Executivul, conform Europa FM.

Ulterior și accesul către site-ul MApN a fost restabilit, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării.

Articolul precedentCare este rolul veteranilor de război în această perioadă dificilă. Iohannis: „Tăria lor de caracter ne inspiră”
Articolul următorAtenție, șoferi. Se schimbă numerele de înmatriculare la mașinile electrice
Jurnalist full-time / Pesimist part-time