Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Un nou atac cibernetic lovește România, mai mulți români declarând că au primit mesaje virusate pe telefonul mobil.

Este motivul pentru care reprezentanții Poliției Române au emis o avertizare, pe Facebook.

Aceștia îi atenționează pe români, explicându-le utilizatorilor de telefonie mobilă că nu trebuie să acceseze un link primit pe sms.

Avertismentul Poliției Române: ”Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute!”

Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi! Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, se arată în mesajul Poliţiei.

Potrivit unui specialist, este vorba de un atac cibernetic la scară largă

Conform publicației Știri pe Surse, Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a declarat la Antena 3 că este vorba despre un atac cibernetic.

Expertul a ținut să precizeze că mai mulți utilizatori de telefonie mobilă au primit acest tip de mesaje.

În urma atacului, pot fi extrase informații importante din telefonul posesorului.

Este un atac cibernetic la scară largă. Foarte mulţi cetăţeni din România au primit acest mesaj cu un link. Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link şi să şteargă de îndată acest mesaj. Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informaţii sensibile şi să infecteze telefoanele utilizatorilor”, a spus specialistul.

Articolul precedentMarea Britanie raționalizează uleiul de gătit
Articolul următorGuvernul României și-a respectat promisiunile. Ministrul Economiei: „Am îndeplinit toate milestone-urile pe care ni le-am asumat împreună cu Comisia Europeană”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time